SanDisk Extreme Pro'nun yazma hızı düştü

burakkcbyk

Kilopat
Daha fazla  
SanDisk Extreme Pro USB 3.1 128 GB flash bellek sahibiyim. Yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum. Son 2 aydır flash diskimin yazma hızı düştü. Son 2 ayda normal kullanımımdan farklı olarak çok sayıda farklı bilgisayar için ön yüklenebilir disk olarak kullandım, çok sayıda biçimlendirmeye uğradı. Gpt/Mbr değişimine maruz kaldı.
Eskiden 400 Mb/sn okuma 320 Mb/sn yazma hızını hem test programlarında hem kaynak sürücü SSD olması halinde Windows dosya taşıma ekranında bu hızları veriyordu.

Artık okuma hızını test programlarında maksimum 400 Mb/sn, Windows dosya aktarımında ise stabil bir şekilde 150 Mb/sn alıyorum.
Yazma hızını ise test programlarında maksimum 150 Mb/sn, Windows dosya aktarımında ise stabil olmayan bir şekilde 140 Mb/sn alıyorum.
(kullanılan kaynak disk hem testlerde hem S.M.A.R.T. Verilerinde sorunsuz bir Samsung SSD 840 Pro serisi SATA SSD)
Sebebi ne olabilir? İçerisindeki NAND bellekler ömrünü mü doldurdu? Mümkün mü böyle bir durum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…