Arkadaşlar herkese merhaba. Belki başlıktan klasik bir USB görmeme sorunu olarak anlaşılabilir ama tam anlamıyla öyle değil. Evet bilgisayar USB'yi görmüyor ancak disk yönetimi kısmına girdiğimde Yeni Birim olarak gözüküyor ve o yeni birimi silip tekrar biçimlendirdiğimde usb açılıyor. Ancak çıkardığımda Yerel Disk G boş olarak orada kalıyor ve boş olduğu için de açılmıyor.
Usb'yi tekrar taktığımda ise yine görmüyor ve yine biçimlendirip tekrar o işlemleri yapmam gerekiyor. Ancak böyle yaptığımda da Usb'ye herhangi bir şey atmamın anlamı kalmıyor.
Sandisk yerel disk olarak gözüküyor biliyorum bunu da.
Elimde hali hazırda başka bir usb var ancak onla gelen tavsiyeler üzerine ana bilgisayarıma değil de yedek bilgisayarıma yani şu anda resmini atacağım bilgisayara uefi ile windows 10 kuracağım. Bu çalışmayan usb ile de bazı belgelerimi alacağım ne olur ne olmaz diye. Yardım eden herkese teşekkürler şimdiden.
Başta write protected olduğu için formatlamıyordu şimdi ise başka uygulamalar tarafından kullanılıyor hatası veriyor (Normalde hiç görmüyordu yine silip görmesini sağladım programı açınca tekrar yerel disk g geldi ve usb kayboldu). Formatlamaya çalıştıktan sonra disk yönetimine baktığımda dosya sistemi Raw olarak değişti.
Raw'a dönüşüp ölüyor Usb'ler. Bugün 2. USB'm de öyle oldu. Yok mudur bir çözü mü?
Çözüm: Başlat-Çalıştır-cmd
Kod:
diskpart
DISKPART>list disk (Sistemdeki disklerinizi gösterecek komuttur .USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu buradan görebilir ve alttaki select disk komutunu buna göre yazabilirsiniz.
DISKPART>select disk 1 (USB diskinizin kaç numaralı disk olduğunu yukarıda komut ile görebilirsiniz ben örnek olarak 1 yazdım)
DISKPART>clean
DISKPART>create partition primary
DISKPART>select partition 1
DISKPART>active
DISKPART>format fs=fat32
DISKPART>assign
DISKPART>exit