Ben sana en iyisi asla almaman gerekenleri ve alınabilecek olanları hızlıca yazayım. 2.5" SATA olanlardan bahsediyorum. Mesela bu verdiğin rezalet.
Kötü(Alma):
-
Sandisk SSD Plus: Markanın sadece bu modeli kötü, Extreme Pro, Ultra 3D falan iyi.
-
Adata SU630: Piyasanın en dip modeli. Esfel-i safilin. Her türlü problemi yaşatabilir. Ben de zamanında mağduru oldum.
-
James Donkey: Tüm SATA modelleri, özellikle LE olanlardan sakın.
-
WD Green: Bilindik kronik sorunlarına bakmadım. Ancak tıpkı HDD tarafı gibi Green bu markanın en altı. Performans sorunu çıkarması olası. Aynı fiyata iyisi alınır.
-
Hikvision: Sanıyorum biri hariç tüm SATA diskleri kötü. Nispeten iyi olanı hatırlamıyorum. En iyisi hepsini salla
-
Fury E-sport: Ne ismi ne de logosu özgün değil. Resmen Kingston'un Fury modellerini taklit eden bir görüntüsü var. Bu yola giren mala güven olmaz.
-
Hi-Level: SSD'yi geçtim bu markadan işe yarar hiçbir elektronik eşya çıktığını duymadım.
-
Turbox: Bunların eski donanımları toplayıp sattığı bilgisayarları veya dandik fason üretim kartlarının kalitesine bakınca SSD'lerinden de hayır geleceğini sanmam.
-
WD Blue SA510: Diğer Blue modelleri iyiydi ama bununla ilgili hoş şeyler duymadım.
-
MLD: Tüm modeller
-
İzoly: Turbox gibi dandik donanım ile PC toplar. Onlardan bile kötüdür. Bilindik markanın sahte SSD modelini sattıklarını bizzat tespit ettim. Kendi ismini taşıyandan hayır gelmez.
-
Seagate Barracuda Q1 ve Q5: Geri kalan her Seagate ürünü yerine göre iyidir.
(Bu kategoriye sokulacak çok marka model vardır ama hepsini peşin hükümle gömmek istemedim)
Alınabilir(alt seviye):
-Kioxia Exceria SATA: Eskiden şikayet edilirdi ama sonraki partilerle alakalı şikayet yok gibi
-Apacer Panther AS340 veya AS350
-PNY CS900: Bu seviyenin belki de en iyisi
Üstün modeller:
-Samsung 870EVO: Öncelikli önerim.
-Kingston KC600
-Sandisk Ultra 3D