SanDisk Ultra 3D M.2 SSD hızları düşük

Reno

Kilopat
Daha fazla  
Anakart MSI Gaming Pro X470. SanDisk Ultra 3D M.2 SSD'yi, işlemci ile ekran kartı arasında bulunan yuva bulunduğu bölge nedeniyle çok daha sıcak olur diye ikinci slot olan anakartın alt tarafındaki M.2 yuvasına taktım ve SanDisk yazılımı üzerinden PCIe nesli; Gen2, bağlantı genişliği ise 4X olarak gözüküyor. 2500 okuma 1950 yazma sunan SSD 1900 okuma ve 1400 yazma sağladı. Burada sorun daha alt taraftaki yuva üst taraftaki yuvaya göre daha düşük bağlantı hızı sağlayan bağlatıya mı sahip? Anakart üzerinde bulunan bu iki yuva da aynı bağlantılara mı sahip yoksa farklı bağlantılara mı?

Şayet öyle ise yani üstteki yuva daha hızlı bant genişliğine sahip ise ve bağlandığı taktirde sunulan değerleri sağlayacaksa;

1- İşletim sistemimin yüklü olduğu bu M.2 SSD'yi yerinden çıkarıp yukarıdaki yuvaya bağlarsam bu sistem kararsızlığı açısından bir sorun teşkil eder mi?
2- Ayrıca yük altında çalışma sıcaklığı 52 boşta ise 40 derecede, bu normal midir?
3- İçinden vida çıkmadığı için kendim bir vidalama ile anakarta biraz gevşek ama hareket etmeyecek şekilde tutturdum. Bu bir sorun mudur?
4- BIOS üzerinden Boot sürücüsü format öncesi işletim sistemim bulunan SATA SSD olarak gözüküyor ve başka bir seçenek sunulmuyor. Halbuki o sürücüyü biçimlendirdim, fakat Windows M.2 üzerinden sorunsuz açılıyor. Bunun bir önemi var mıdır?

Teşekkürler.

Ekleme: Anakart kitapçığında üst yuva PCIe 3.0 4x alt yuva ise PCle 2.0 4x yazıyor.

Son düzenleme:
Üretici 0 ve 70 derece aralığında çalışır demiş.

Dosya Ekleri

• Sandis.png
    Sandis.png
    34 KB · Görüntüleme: 45
Üst yuva ile alt yuva arasında bant genişliği farkı var. Bu hızları etkiler. Üst yuvaya takabilirsin doğrudan, bir sorun olacağını sanmıyorum. Sıcaklıklar normal, termal pad kullanıyor musun? Anakart kutusundan vida çıkıyor olması gerekli, bir kontrol et.

Sandisk'in performans verilerini incelersen senin söylediğin hızları vaat etmediğini görürsün.
Senin elindeki model kaç GB kapasiteye sahip ?

Dosya Ekleri

• performans.png
    performans.png
    27,4 KB · Görüntüleme: 39
  • data-sheet-sandisk-ultra-m2-nvme-3d-ssd.pdf
    788,4 KB · Görüntüleme: 260
Üretici 0 ve 70 derece aralığında çalışır demiş.
Anlaşıldı.
Sandisk'in performans verilerini incelersen senin söylediğin hızları vaat etmediğini görürsün.
Senin elindeki model kaç GB kapasiteye sahip ?
1 Tb 2400 okuma evet.
Üste takmanız büyük ihtimalle sorununuzu çözer. Sistemden gücü kesip, yerini değiştirebilirsiniz. Mutlaka içinden çıkan vidaların aynısını kullanın. Uzun vadede zarar verebilir. Sıcaklık normal.
Üst yuva ile alt yuva arasında bant genişliği farkı var. Bu hızları etkiler. Üst yuvaya takabilirsin doğrudan, bir sorun olacağını sanmıyorum. Sıcaklıklar normal, termal pad kullanıyor musun? Anakart kutusundan vida çıkıyor olması gerekli, bir kontrol et.
O vakit yuva değiştirme işlemi sistem kararsızlığı yaratmaz, tak yoluna bak şeklinde devam eder diyebilir miyiz emin bir şekilde şimdi? Ped bulunmuyor, vida olarak ise hangi cinsini denediysem anakartın yuvasına sokamadım.

Anakartın kutusunda M.2 vidası bulunması gerekiyor aslında tekrar kontrol eder misin?
M.2 screws yazar üzerinde.
Windows yüklü M.2 SSD'leri farklı bir bilgisayarda bile Boot edebiliyorlar. Farklı bir donanım olmadığı için değişmesinde bir sorun olacağını düşünmüyorum.

Birazdan yuva değişikliği yapacağım, geri dönüş yaparım.
2400 okuma ve 1950 yazma hızını PCle 3.0 bağlantısını yaparak direkt aldım. Herhangi bir sistem kararsızlığı da yaşanmadı. Tek sıkıntı o incecik bağlantı vidasından bir türlü bulamadım. Bulduğumda o vida bağlantısını da yapacağım.

İlgi ve alakanız için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı