Öncelikle selamlar, kasanın USB giriş yerine deneme amaçlı Type-C uçlu telefon kulaklığımı taktım. Üç beş cızırtı yapınca ben de geri çıkardım. Çıkardığımda USB giriş yerinde hafif bir yanık kokusu duyar gibi oldum, onun dışında bilgisayarda bir problem olmadı ve şu an bilgisayar kapalı. Bu olay daha büyük sorunları doğurabilir mi? Ya da tek girişte orayi yakmam mümkün mü? Biliyorum biraz saçma bir soru oldu ama mazur görün
Valla tam olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sanki plastik gibiydi. Olaydan sonra 10dk falan içinde koku gitti, bilgisayarı da ben elimle kapattım onda bir sorun olmadı.
Valla tam olarak nasıl anlatabilirim bilmiyorum ama sanki plastik gibiydi. Olaydan sonra 10dk falan içinde koku gitti, bilgisayarı da ben elimle kapattım onda bir sorun olmadı.
Elektrik ile ilgili şeyler yandığında genelde çürük balık kokusu gibi bir koku gelir ama ben de çok emin değilim. Bilgisayar'ı açıp bir deneyin isterseniz. Bilgisayar eski mi? Yüksek voltaj çekince kapatırdı kendini diye düşünüyorum.
Kısa devre yapmışsın. USB portunu kontrol et uzunlamasına metal şeritler olacak. O şeritlerin üst üste gelmediğinden emin olduktan sonra bilgisayarı çalıştırabilirsin. Aksi halde zaten çalıştıramazsın.
Elektrik ile ilgili şeyler yandığında genelde çürük balık kokusu gibi bir koku gelir ama ben de çok emin değilim. Bilgisayar'ı açıp bir deneyin isterseniz. Bilgisayar eski mi? Yüksek voltaj çekince kapatırdı kendini diye düşünüyorum.
Kısa devre yapmışsın. USB portunu kontrol et uzunlamasına metal şeritler olacak. O şeritlerin üst üste gelmediğinden emin olduktan sonra bilgisayarı çalıştırabilirsin. Aksi halde zaten çalıştıramazsın.
Hemen bakıyorum. Bir de teknoloji cahili bir soru olacak farkındayım fakat asıl merak ettiğim, USB portuna bir şey olmuşsa bile bir şekilde diğer donanımlara sıçrama gibi bir şansı var mı? USB Portu şu anlık pekte önemli değil ama bundan korkuyorum.