Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hocam kesinlikle. Zaten Allah'a veya bir dine inanıyorsan. Sorgulamaya da hakkın yoktur. Koşulsuz inanç oluyor. Zaten ben de bunu istemediğimden böyle sorguluyorum ve kararsızım.

Öznel yargınız ile doğru kabul ettiğiniz dini inancı bir başkası ile tartışmamanızı rica ediyorum yoksa bu konu moderatörler tarafından kilitlenicek.
Herkesin doğrusu farklıdır deyip geçin,olsun bitsin.

Eğer bir yaratığın aklı ve vicdanı varsa bu yaratık yaptıkları şeylerden sorumlu tutulması lazım değil mi?
Neden? Neden gereksin? Tanrının karşısında sen kimsin? Ben kimim? Hitler kim? Evreni yaratmış bir güçten bahsediyorsun. Senin zaten ne yapacağını daha evreni yaratmadan bilen bir güç. Sen kendini ne sanıyorsun? Kimsin de bu tanrının sana özel ilgi göstermesi gerektiğine inanıyorsun? Bu nasıl bir egodur?

Karınca sadece bir örnekti, mecazdı. Asıl olay bu.

bu çok uzun bi mesele ama kısaca anlatabilrim umarım kardeşim... Etrafına bakıp yaratılan herşeyde nasıl harika bir işleyiş oldğunu görebilrsin.. mesela bir sinek kanadındaki hikmeti veya kar bile yağarken taneleri birbirine değmiyor dimi yani görülen görülemeyen biçok örnek var böyle.... Herşeyin bi düzen içinde gitmesini sağlayan çok üstün bi yaratıcının olduğu çok açık değil mi sence umarım bir an önce hakikati görmende yardımcı olacak bir vesileyle karşılaşırsın

Aslında bunun kan dökülmeden tartışılabilmesi bile Türkiye için iyi bir şey.

Ama bu dünyada onların bilmemesi gibi bir durum yok yani gözle görülebilir bir düzen var koskoca evren var sınırsız büyüklükte ve bunun bir yaratıcısının olmaması bilmiyorum tek bana mı garip geliyor.

hocam ben çok uzatmayacağım uykumda vardı konuya girdim ama bence uzatmayın kişinin kendi kararı ama daha erken yaşta şahsen Müslanım ve bu konulara girince dinle ilgili düşüncelerim allak bullak oluyor ama bence dinle ilgili birşeyi herkese açık bir platformda konuşmayalım tür tür çeşit çeşit insan olacaktır farklı dinden bu yüzden bu konur çok uzar bu yüzden moderatörler işe girebilir uzatmaya gerek yok bence iyi geceler

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…