Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu an yaşın küçük ilerleyince doğru orantılı şekilde bakış açında gelişecektir. Din seçmen senin özgür kararın. Sadece böyle konuları kafana takma. Kitap oku, derslerini yap, hayatını yaşa. Her şey bir gün sonucuna varır.

Ben de 13-14 yaşımda inançlarımı temelinden sorgulamıştım, kendi kafamda, kendi evrenimi yaratmaya çalışıp bu sonuca varmıştım ve artık bir bakıma deist gibi bir şeyim. (Bilinçli bir tanrıdan çok bir yaratıcı olduğuna inanıyorum.) Zaten dinler çoğunlukla insanlara yaşama isteği, yaşama nedeni veren bir oluşum. Toplumu zamanında doğru tutsun diye ortaya çıkıyorlar, bu yüzden çoğu dini şeyler, günümüze uygulandığında güncel kalmıyor. Her neyse, bence babana açıkla ve eğer senin sorularına cevap verebilirse, şüphelerini giderebilirse kendi kararını verirsin. Ha baktın olmadı, bilgili kişilere sorabilirsin. Babanın ilk başta yadırgayacağını düşünüyorum ama alışacaktır, alışmak zorunda.

Evrim sadece tamamen değişmek mi? Evet aynı atadan geliyoruz ancak zamanlar bizim vücutlarımız da değişim (evrim) geçiriyor. Burada insanların kafasını karıştıran şey evrim kelimesinin anlamını tamamen değişmek anlamında kullanılıyor. Halbuki ufak bir değişim bile evrim sayılır. Yani mesela iki papağan türü var ve ikisi de aynı tür aileye mensup ama birinin gaga yapısı değişmiş. Şimdi bunu bilim dünyası evrim olarak değerlendirmiyor mu? Değerlendiriyor. Aynı şey insanlar içinde geçerlidir. Bu müslümanlık için yanlış bir durum oluşturmuyor. Nereden bunu çıkardınız anlamış değilim. Tabii ki "maymundan geldik ya!" diyenlere bende inanmıyorum. Bu gerçek bir teori değil bence ve mantıksız. Ancak "evrim" kelimesini çok yanlış tanımlamışsınız. Umarım sizi aydınlatabilmişimdir ve faydam dokunmuştur. İyi forumlar, saygılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…