Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ben annemin azıcıkta olsa anlayış göstereceğine inanıyorum.

Ben İslam dinine inanıyorum çünkü eğer ateistler doğruysa benim herhangi bir zararım olmayacak ama eğer müslümanlar haklıysa o zaman ateistler sıkıntı yaşayacak. Ne var yani günde 1-2 saatimi ibadete harcasam. 12 ayın birinde 2 öğün yesem. Hayatımda tek 1 kere hacca gitsem. Zaten çok fazla boş zamanım var. Bunun dışında herkesin inancına saygım var.

Olurlar hocam. Ben öyle düşünüyorum, hayatlarını bir inanç uğruna çöp ediyorlar.
Neden kızgın attığınızı ve neden üzgün attığınızı gerçekten anlamıyorum. "Dinlere" ve "Allah'a" laf mı ettim? Sadece kendi düşüncem.

Kafanı çok karıştırmak istemem ama senin gibi düşünen bir arkadaşım vardı. İnsanlar maymunlardan geliyor fakat kur'an da "Maymunlar helak olan insan kavimleridir." diye bir ayet var derdi bana. Bana göre kur'an evrimleşmeyi tam olarak yasaklamıyor şahsen bende biraz evrimleşmeye inanıyorum. Adem ve Havva'nın maymun ile insan arasında bir varlık olmadığı ne malum? O zamanın insanlarının bize göre çok değişik olduğunu düşünüyorum fakat bizim atamız olduğu için onlara insan dendiğini düşünüyorum.
Bahsettiğim arkadaş hala ateist fakat ben bunları söylediğimde bana cevap veremezdi. Hatta kendisini doğrudan ateistlikden çok agnostik olarak tanımlardı.
Sonuç olarak karar sana kalmış fakat benim önerim ailen ile bu konuları konuşman ve varsa kur'an okuman. Ondan sonra kendi kararını ver.

@Sadece Gravity 13 yaşında kendini bu yola sokmanı gerçekten taktir ettim. Sorguladıkça dinlerden daha da nefret edeceksin, özellikle kadınsan. İnsanları cezalandıran tanrı kavramı zaten baştan saçmalık. Sen sonsuz(?) genişlikte evren yarat, onu her saniye genişlet ve yarattığın bu evrenin yanında atomdan bile küçük kalan bir gezegendeki bir tarafı dışkılı insanı kendine inanmadığı için yak. Bir tek bana mı çok saçma geliyor bu?

Eğer yoksa inanlar koca bir ömrü çöp etmiş olmazlar mı?
Sanki Karun kadar servetim var da İslam'ın yasaklarını çiğnemeyi gerektirecek kadar bir yaşantıya özeneyim. Benim bu dünyadan bir beklentim yok. Tahkiki iman derecesinde olanlar veya o yolda gidenlerle, taklidi iman edenlerin farkı orada işte. Aileden, ondan bundan gördüğünüz kadarıyla müslüman olduğunuz sürece sağlam bir müslüman değilsiniz diyorum, öyle deme diyorlar. Buyrun işte, dininizi tam olarak bilmediğiniz sürece youtubedeki bir videoyla din değiştirip durursunuz. En son canınız sıkılır, kafanız karışır, dinsiz olursunuz.

Aslında 1 video ile olmadı bu. Bir videoya denk geldi ve bu ben de bu düşünceleri tetikledi.

Eğer yoksa inanlar koca bir ömrü çöp etmiş olmazlar mı?
Niye olsunlar ki, Müslüman'sın diye sabahtan akşama kadar dua edip sürekli şükür namazı kılmak gerekmiyor. 5 vakit namazını kıl, Kuran okumaya biraz zaman ayır kafi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…