Sanırsam artık Müslüman değilim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani ben annemin azıcıkta olsa anlayış göstereceğine inanıyorum.
Yazdığım mesajı okuyup cevaplar mısınız? Merak ettim de doğru bir tanım mı yaptım diye. Hatta buraya ekliyorum:

Hocam evet, benim anlamadığım neden ateist olursun ki? Zaten o kadar boş zamanım var ibadet edip inansam ne olur ne kaybederim? Ama eğer ateistsem ve Müslümanlık doğru ise o zaman çok büyük sıkıntı işte. Demek istediğim ateistlik saçma geliyor bana, Müslüman olurum o riski göze almam.

Hocam ben Kuran'ı ve İncili'de okudum. İncil bana daha mantıklı geldi, Kuran hakkında bir yorum yapmayacağım burada. Sonra da kararımı tam veremedim. Hala sorguluyorum. Ama her şeye açık bir kapı bırakıyorum yani her inanca.

Evrim ile oluştuğumuza dair bir kanıt göremedim ben hocam.

Bende böyle düşünüyordum. Bir kimseden duyduğum bir cümle beni dinsizlikten uzaklaştırdı. "Ateistler tanrılara insan rolü verdikleri için kaybediyorlar." bu cümle eksik bir cümle. Çünkü herhangi bir dine mensup olup taklidi iman sergileyen biri de bu şekilde dinine devam edebilir. Yani anlayacağınız üzere genelleme ve baskı altında kalmadan, en objektif şekilde dininizi yaşayın. Tembel değilseniz huzurun "Nirvana'sına" erişebilirsiniz. Yine de tercih sizindir tabii ki.

Ben de aynı yaştayım, ben de bazen bunları düşünüyorum. Yalnız değilsin

Kötü anlamda söylemiyorum, yanlış anlamayın. Ancak çoğumuz ailemizden görüp müslüman oluyoruz.

Ailen senden yaşça fazla büyük olduğundan bir bildiği vardır senin bildiğin her şeyi biliyorlar merak etme onları dinle bir bildiği vardır de yanlış öğretirlerse zaten öbür tarafta onlar alır cezasını sen değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…