Şantaj mailine karşı nasıl bir aksiyon alınmalı?

sUZZgg

Hectopat
Bir mail geldi kendi mailimden kendime gönderilmiş ve bu gönderiyi yazan eleman aynen şöyle demiş.

Merhaba!</br>
</Br>
Ben profesyonel bir bilgisayar korsanıyım ve işletim sisteminizi başarıyla hacklemeyi başardım.</br>
Şu anda hesabınıza tam erişim kazandım. </br>
</Br>
Mail_account'unuza girdiğimde şifreniz şuydu: F9e41a</br>
Devamı var ama onları söylemesem daha iyi olacak elinde videolarımın olduğunu ve verdiği coin cüzdanına atmazsam bu videoları paylaşacağını söylüyor.

Bu maili 4 kere göndermiş ve hepsinde şifremi doğru söylemiş. Bu üstte yazdığım hariç hepsi doğru. Bu nasıl olabiliyor ve nasıl önlem alabilirim? Bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
RAT virüsü mü yedin.

Hiçbir fikrim yok tek yaptığım Steam'den oyun oynamak LoL oynamak Valorant oynamak başka bilmediğim bir şey indirmedim veya açmadım. Geçen gün şifreleriniz ihlal edildi diye bildirim gelmişti telefonuma o kadar.

Şifren o muydu değilse zaten bomboş maildir.
pardon yazdığınızı görmedim. bilgisayarınıza format atın ondan sonra yeni gmail açın el aleme para fala göndermeyin hocam

Pardon yazdığınızı görmedim. Bilgisayarınıza format atın ondan sonra yeni Gmail açın el aleme para fala göndermeyin hocam.

Bu mailde şifre o değildi ama ondan sonraki 3 mailde de şifreyi doğru söylemiş
Sabah şifremi değiştirdim tüm cihazlardan çıkış yaptım 2F doğrulamayı açıyorum şimdi.

Pardon yazdığınızı görmedim. Bilgisayarınıza format atın ondan sonra yeni Gmail açın el aleme para fala göndermeyin hocam.

Hocam zaten adam bomboş biri muhtemelen Google veri sızıntısız mesajı gelmişti parolalarınız tehlikede diye önemsemedim oradan buldu herhalde yoksa virüs falan yememişimdir.

Bir de benim 2 ayda 1 girdiğim mail hesabına girmiş neredeyse her gün girdiğim Gmail'ime girmemiş muhtemelen boş biridir de nasıl önlem alabilirim bilgisayarımı korumak için.

Eğer virüs yediysen hala şifrelerine erişimi olabilir, değiştirdiğin şifreyi de bilecektir. O sebeple format atmadan şifre değiştirme. Formatla, sonrasında tüm şifrelerini değiştir ve iki faktörlü kimlik doğrulama koy, bilgisayarında her zaman Kaspersky benzeri bir virüs programı bulunsun, tarayıcına da uBlock Origin eklentisini ekle. Tehlikeli sitelere girmeni engelleyecektir.

Bir çoğu boş tehditlerden ibaret oluyor, eğer bir zararlı tarafından enfekte edilmediyse sisteminiz göz ardı edin. İnandırabildiklerinden para koparma üstüne kurulu tüm senaryo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…