ADSL kullandığım zamanlar hızım 20 lere kadar çıkardı. Sonra VDSL alabileceğimi öğrendim ve başvurdum. Ancak başta olamaz santrale uzaksınız gibi şeylerle yapmadılar. Sonra başka yerlerden yazarak bir şekilde VDSL hattına geçirdiler. İlk zamanlar 40 MBPS hızlara kadar görüyordum. Upload ise 7 MBPS'lere kadar çıkmıştı.
Sonra yan daireye taşınmamız gerekti. Eski kiracı dışarıdan telefon kablosuyla hat çekmiş. Bunun için Türknete nakil işlemi başlattım. Sırf yan daireye geçtiğim için bir de nakil ücreti vermek zorunda kaldım.
Nakil olduktan sonra hızım 27 lere kadar düştü. Bu arada eski evdeyken santrale uzaklık 1258 metre olarak gözüküyordu. Bir süre sonra yeni dairede 1022 metreye düştü. Dedim herhalde hat iyileştirmesi yaptılar. Ama neden yan dairedeki hızları alamadığımı çözemedim.
Bir süre önce hızım 15 lere kadar düşünce Türknet desteğe yazdım. Birkaç kez telekomdan gelip binanın önüne yakın görebildiğim saha dolabını açıp bir şeyler yaptıktan sonra hızım 25 seviyeleri tekrar geri döndü.
Bu arada santrale olan uzaklığım 493 metreye düştü.
En son hızım 13 lere kadar tekrar düştü. Yine Türknet desteğe yazdım ancak şu an dedikleri tek şey şu kadar saat bağlı görünüyorsunuz hızınız 13 gözüküyor. Sorununuz çözülmüştür gibi yanıt veriyorlar. Sistemleri bile hız düşüklüğünü görüyor Türknet destek göremiyor.
Türknet sistemi bile benim hızımın düşük olduğunu otomatik görebiliyor. Ama OİM göremiyor.
Altyapı sorgulamasında ise 35 MBPS gözüküyor.