Şapka devrimi nedir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
II. Mahmut 1826'da Yeniçeri Ocağı'nı kaldırdıktan sonra kurduğu Asaker-i Mansure-i Muhammediye ordusuna da fes giydirmiştir. 1829'dan itibaren din adamları ve kadınlar dışındaki herkesin fes giymesini zorunlu kılmıştır. 1832'den itibaren neredeyse herkes fes giymeye başlamıştır.

Siz cidden halkın isteyerek fes taktığını falan mı zannediyorsunuz? Osmanlı'nın demokratik olduğunu mu zannediyorsunuz?

Atatürk kılık kıyafet ve şapka kanunu ile batılılaşma yolunu açmış ve insaların zorunlu fes giymesini de kaldırmıştı, Atatürk diktatör olsaydı TBMM'yi kurmaz kraliyet veya padişahlık getirirdi, ama onun yerine Cumhuriyet sistemini getirdi.

Atatürk bu ülkeyi neredeyse kusursuz yönetmiştir, hiç kimsenin de bu konuda yorum yapabileceğini zannetmiyorum. Sanki günümüz Türkiyesinde çok demokratik yaşıyorsunuz da Atatürk dönemi kaldı.

Rus çarına olanları biliyor musun? Büyük ihtimal onlara da aynısı olabilirdi. Onun yerine sınır dışı edildiler.

2.nicholas'a olanları biliyorum. Ama o soykırım yaptı.

Dostum ben yanlışa yanlış derim bak anlattığın gibiyse osmanlıda yanlış yapmış ama yanlışa yanlış demelisin sorgulamalısın.

Arkadaş bir şey bulamayınca metafor yapmaya başlamış. Neyse buralar çöl bedevisi koktu.

Fransız bedeviside az kokmuyor değil. Siz Hicaz'ın çöllerine kurban olun.

Şunu da izleyebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

2.nicholas'a olanları biliyorum. Ama o soykırım yaptı.

Rejim değişti halk öfkeliydi.
Osmanlıda da aynı fikre sahip olan insanlar elbet vardı.
Ayrıca ülke henüz cumhuriyeti benimsemeden saltanat yanlısı tanınmış birinin ülkede olması tehlikeli.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…