Sapphire 5500XT mi MSI 5500XT mi?

Arkadaşın monitörü G-Sync desteklemiyor ve MSI 5500XT vs Sapphire 5500XT sorduğuna göre AMD ekran kartı istiyor. Monitörüde eskiymiş hem DP'de desteklemiyor.

Bence sırf FreeSync açmak için performanstan kayıp yaşamak saçma. Kendisi bilir ama bence GTX1660 Super alsın.

Kendisi bilir. Sırf FreeSync için performans kaybı yaşamak istiyorsa RX 5500 XT alsın.
Bence de bu bütçede GTX1660 Super alınmalı, çünkü FreeSync pek işe yarayan bir teknoloji değil. Öyle ki ben aylardır kapalı kullanıyorum, zaten sorunlu çalışıyor. Masaüstünde dahi 72Hz'de çalışıyor bazen açınca FreeSync. O nedenle kapalı kullanıyorum.

GTX1050'yi DP ile bağlayıp G-Sync açtığımda sorunsuz kullandığım FreeSync teknolojisi, AMD ekran kartı alınca bozuldu olaya bak

Bence GTX1660 Super al dostum, FreeSync cidden pek fark yaratan bir teknoloji değil. Yokluğunu fark etmiyorum bile ben. Ayrıca dediğim gibi sorunlu çalışıyor, FreeSync açsanız dahi sorunsuz çalışacağı kesin değil. Öyle ki ben 144Hz monitör kullanmama rağmen fark hissettirmiyor, sen 75Hz monitörle hiç hissetmeyeceksin muhtemelen.

Bence sırf FreeSync açmak için performanstan kayıp yaşamak saçma. Kendisi bilir ama bence GTX1660 Super alsın.

Hocam lütfen kaç FPS kaybı yaşayacağını söyler misiniz? Sanki arkadaşa 30 FPS fark için 450 TL fazla ödemesini söylüyormuş gibisiniz de. Zaten 5500 XT kartı ile oynayacağı oyunlarda 20 FPS almayacak ki sırf 120 FPS'den 130-135 FPS'ye çıktı diye arkadaşa niye 450 TL fazla ödetiyorsunuz belki ileride kendisine 650W PSU alması gerekecek. Ben şahsen Max 10-15 FPS için 450 TL vermeyi göze almazdım. 5500 XT modelinin sürücülerinde sıkıntı olduğunu duymadığım halde.

Attığım videoya göz atarsanız ne kadar FPS kaybı yaşayacağını görebilirsiniz hocam. Üstelik bu videodan sonra bir yeni WHQL sürücü daha çıktı. Performansda sanırsam küçük bir yükselme daha var. Fazla bir fark olmayacaktır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bende sizin gibi düşünüyorum ve tekrardan söylüyorum oynayacağı oyunlarda 20 FPS alıyormuş gibi davranıp boşa para ödetecek yorumlar yapmamak lazım.

Adamın 2300 lira bütçesi varmış bütçesi varken en iyisi budur diyorum. Bütçesi varken "ya sırf şu kadar fazla FPS için şu kadar para verilmez demek doğru değil hem senin matematiğin çok kötüymüş bunu anladım 2000 ile 2360 arasında 450 mi var

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…