Sapphire 5600 en iyi 5600 kart bile olabilir bence. Fiyatı 3000 olsa da alınır soğutması çok başarılı. Ben 2 hafta önce aldım kullanıyorum şuan çok memnunum. Aşağıya bıraktığım videodan tüm 5600 kartların karşılaştırmasını görebilirsin, sadece GPU sıcaklığına bakıp kapatma tamamını izle soğutma konusunda ne kadar başarılı olduğunu ve bunu çoğu karta göre daha düşük RPM'de yaptığını gör.
Gelelim diğer soruna, ben bu kartı şiddetle öneriyorum ama ufak tefek sorunlarla başa çıkamam bana en stabil kartı önerin dersen Nvidia kartlara yönel.
5600 kartlarda çoğu problem çözüldü, 2060'lara göre bir tık daha iyi performans veriyor ve Sapphire alırsan muhtemelen alacağın çoğu 2060 karttan daha iyi soğutman olacak, fiyat çok daha uygun olacak ama kimse aksini iddia edemez Nvidia kartlar çok daha stabil ve sorunsuz. Kendi isteğine göre tercihini yap, ikisinin de farklı avantajları var.
5700 kartlarda durum aynı değil, bazı modellerin soğutması vs. sorunlu, 5700 alacaksan iyi araştır hatta kesin almaya karar verdiğinde hangi 5700 modeli alacağını sormak için yeni başlık aç, bilgili arkadaşlar kronik sorunlar, soğutma gibi konulardan farklarını söyler tavsiyede bulunur.
İncehesap gaming gecesinin de kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Fiyatlar çok uygun olabiliyor 5700'e yönelmek istersen güzel bir fırsat yakalayabilirsin. Ama alacağın kartın daha önce açılmış iadeden sonra tekrar paketlenmiş olma ihtimali var. Ha kesin olacak diye bir şey yok, tertemiz bir kart da gelebilir veya açılmış olsa bile sorunsuz olabilir ama o gece satılan çoğu kart böyle bunu bilerek al.
Ben birkaç haftalık araştırmalarım sonucu Sapphire 5600 almaya karar verdim. Teknoniyotik'de daha ucuzdu ama herhangi bir garanti iade durumunda işimi garantiye almak için 150 TL fazla verip Sinerji tercih ettim. Fiyat/Performans/Soğutma/Garanti/Sorun yaşamama konusunda kendine göre tercih yaparsın.