Sapphire 5700 XT Nitro+ SE Yeşil Ekran

Ibrahimm58

Decapat
Selamlar,

Ekran Kartı: Sapphire 5700 XT Nitro+ SE
Güç Modu : Nihai Performans
Windows Sürümü : 1909
Ekran Kartı Sürücüsü : 19.12.2
Sıvı Soğutma : Corsair H150i Pro

Oyun oynarken birden bire ekran yeşile döndü.
Sebebi ne olabilir?
FPS değerleri ise şöyle:
LOL : 700 - 200 FPS arası değişmekte.
GTA : 130 civarı idi. Güncelleme yaptıktan sonra 187-130 arası oldu.
CS:GO : 300-500 arası.

FPS değerleri bana normal geliyor oyun oynarken vs çok anormal durumlar olmuyor.
Örneğin LOL oynarken FPS oyun başlarında 700 ise oyunun ilerleyen safhalarında yerine göre 500 yerine göre 200'e kadar düşebilmekte.

Sorun yazılımsal mı yoksa kartta mı?
Veya sorunu nerede aramalıyım?
Hangi programları kullanmalıyım?
Kesin sonuca nasıl ulaşabilirim?

Son düzenleme:
Sadece belli başlı oyunlarda mı oluyor? Belirli bir tekrar süresi var mı? Bilgisayarı başka bir monitör deneyebilir misiniz? (TV'de olur)

Sadece belli başlı oyunlarda mı oluyor? Belirli bir tekrar süresi var mı? Bilgisayarı başka bir monitör deneyebilir misiniz? (TV'de olur)

Bu sorun üçüncü kez başıma geldi.
Sadece LOL oynarken başıma geldi.
Diğer alanlarda bir sıkıntı olmadı hiç.
Şuan deneyeceğim başka bir ekranım yok.
1 Hafta sonra diğer ekranım gelecek onunla bir deneme yapabilirim.

Not: Şuan kullandığım ekranım 60Hz ve eski.
Acaba ekran kartı yeni bir teknoloji ve ekran eski sorun bundan da kaynaklı olabilir mi? Veya kablolar?
FPS değerleri vs bana göre bir sorun su ana kadar yok.
Zaten bilgisayar'da yeni. İlk 1 hafta test için tüm test programlarını yükleyip testler yaptım sürekli bilgisayarı zorladım bir fark terslik göremedim.
Ancak bu sorun can sıkmaya başladı.
Ve bu yeşil ekran geldiğinde oyun, müzik vs çalışmaya devam ediyor.
Benim endişem sürekli güç düğmesinden bilgisayarı kapatıp açmam gerekiyor, bundan dolayı bilgisayarım zarar görebilir.

İkinci bir monitör sorma sebebim buydu aslında. Yeşil ekran ile ilgili forumları incelediğimde karşıma çıkan çözümlerin %70'i monitör ile alakalıydı. Rica etsem FPS limitleyip dener misiniz?

Benim aynı sorun sürekli oluyor tüm değerleri eksiye çekip oynuyorum geçici olarak. Bende seslerde takılıyor "darrrr" şeklinde, garantiye gönderdim bir şey çıkmadı sorun ne bulamadım. Stress testlerinde de oluyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
İkinci bir monitör sorma sebebim buydu aslında. Yeşil ekran ile ilgili forumları incelediğimde karşıma çıkan çözümlerin %70'i monitör ile alakalıydı. Rica etsem FPS limitleyip dener misiniz?

FPS zaten limitli. Çünkü FPS düşürmessem oyunlar oynanmıyor. Ani FPS yükselmeleri yüksek FPS değerleri oyunları oynatmıyor. Umarım sorun ekrandır. Servis süreçleri gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor.
Söylediklerine göre sorunun gayet belli. Servise tekrar gönder ve bunları iletmediysen tekrar ilet.
Eğer yine sonuç alamazsan üreticinin forumuna veya e-posta adreslerine e-posta gönder.

Monitör maksimum Hz değerine göre mi sabitlediniz? 60 FPS mi limit yoksa 100 de mi limitli? Bazı oyunlarda değişkenlik gösterebiliyor oyun içi ayarları bilmediğim için soruyorum. LOL oynamadım hiç.

19.12.1'i yükle şu an için 5700 XT modelinin en stabil çalıştığı sürüm o. 2020 adrenaline geçme daha, çok sorunlu.

Son zamanlarda ekran kartı piyasasında kalite iyice düşmeye başladı ben Nvidia yı savunurdum ama git gide onda da sıkıntılar çıkmaya başladı. Yeni monitörle bir deneyin yoksada değişime gönderin

Benim R7 240 vardı onun eski sürücüsü mis gibiydi şimdi bu 10 yıl önceki sistemde 2020 adrenalin ile Wattman hatası veriyor. Enteresan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…