Sapphire HD7850 Siyah Ekran Sorunu

Daha fazla  
Öncelikle Merhaba Technopat ailesi.
Konuyu kısaca ve düzgün bir şekilde anlatmaya çalışacağım. Sapphire HD7850 OC 2 GB ekran kartı kullanmaktayım. Sorunum şu, ekran kartı sürücüsü kurulu değilken görüntü alabiliyorum. Şayet ne zaman iş AMD'nin Crimson Edition 16.3.1 Hotfix driverını kurmaya gelse ekran çözünürlüğü değişemeden siyah ekranda kalıyor. Siyah ekrandan kasıtım ise monitörün devredışı kalması değil, görüntünün çalışan bir ekranda siyah kalması şeklinde.
Yaptıklarım ise şunlardır;
  1. Daha önce yedeklemiş olduğum stock BIOS ROM'u ATIFlash ile yeniden yazmak.
  2. Sistemi tekrardan formatlamak.
  3. Eski AMD sürücülerini yüklemeyi denemek.
  4. Windows Update ile AMD sürücü kurulumuna izin vererek denemek.
Eğer arzu edilirse yaşadığım sorunu videolu olarak da buraya aktarabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 10 kullandığını varsayıyorum. Sorunu tam olarak canlandıramadım aklımda. Bir resim veya video atman mümkün mü?

Buyrun sizin için YouTube'a yükledim. Bilgisayarı resetledikten sonra görüntü geliyor ancak driver kurulmamış şekilde.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tekrardan merhaba. Sorunumu çözmüş bulunmaktayım. Ekran kartının fan kısmını söktüm ve üzerinde herhangi bir lehim kararması var mı diye kontrol ederken DVI girişi ile ekran kartını kasaya tutan metal kısım arasında bir lehim gördüm. Lehimin üzerinden lehim makinası ile dolgu yaptım ve şu an kart sorunsuz çalışıyor. Aynı zamanda ekran kartının arka yüzünü tiner ile temizleyip kuruttuktan sonra kasaya monte ettim. @JaroxJamaica 'ya ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum.
Not: Kesinlikle tavsiye etmediğim ve %100 sonuç getireceğine inanmadığım bir işlemdi.

@Ali Osman Önbaş,
Hocam hayırlı günler konuyu hortlatıcam biraz sanırım ama aynı durum bende de var .
Powercolor hd7850 + pcs 2gb kullanıyorum . şuanda ne yaptıysam yeni ve bir önceki driver ı yüklesem de yükleme ekranında programı tanımak için kapanıp açılıyor ya . O an siyah ekran oluyo kalıyo pc çalışır vaziyette ama herhangi bir şey yapamıyorum . Res. Atmak zorunda kalıyorum . Res atınca normal ama driver yüklü değil . Driver ı tekrar yüklemek istediğimde ise hata veriyor . Çözüm varmıdır başka ? Eve geçince gene uğraşıcam bakalım

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı