Sapphire Nitro 9070 XT güç girişi nedir?

whoojer

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba.
Anakart MSI X870 Tomahawk Wi-Fi.
İşlemci 9800x3D.
Ekran kartı Sapphire Nitro 9070 XT.
PSU Raijintek cratos 850W.

Sorum şu üzerinde 8 pinli yan yana 4 CPU /pcle yuvası var. İkisine CPU, ikisine PCIe takılı. PCIe kablolarından biri çift, diğeri tek girişli. PSU kutusundan üç ayrı PCIe kablosu çıkmadı. (sanırsam çıkmıyor da)
Ekran kartı üzerinde 3 çıkışlı 12 pinli 12vpwr(600W) girişi var.
Çift girişli PCIe kablosunu bağlamak sıkıntı çıkarır diye okudum. PCIe kablolarını takmak yerine direkt PSU'dan karta 12vpwr kablosunu takmak mı doğru olur? Ekran kartına bir sıkıntı olur mu?

Hocam aman diyeyim konu hakkında bir cevap alamazsanız bile öyle bir şey yapmayın. Ekran kartları ve PSU'lar pek iyi ikili değiller. En ufak hatada ekran kartınız gider.

Beklemedeyim.Emin olana kadar bir şey yapmayacağım. 3 ayrı pcle girişi olan bir psu alırım en garanti çare.Cevabınız için teşekkür ederim.

Sizin PSU'da direk 12pinli yeni nesil ekran kartı güç girişi zaten olması lazım direkt onu taksanız yeterli olacaktır.

Evet var.PSU görüntüsünü attım. Giriş var.Kabloda var. PSU zaten 850 w.12vhpwr (600)w kabloyu taktığımda ekran kartına bir zarar gelir mi diye emin olamadım. Ondan dolayı buraya yazmak istedim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2025-04-22-16-51-34-744_com.android.chrome-edit.jpg
    174 KB · Görüntüleme: 60
  • Screenshot_2025-04-22-16-50-48-848_com.android.chrome-edit.jpg
    420,5 KB · Görüntüleme: 51
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…