Sapphire Nitro RX 5700 XT FurMark sonuçları

Ekran kartının fanları yüzde kaçta dönüyor? Bunun için bir profil oluşturabilirsiniz. Daha hızlı döndürerek sıcaklıkları düşürebilirsiniz. Bir de her zaman gerçek bir oyunda ultra ayarlarda kart sıcaklığına bakmakta fayda var. Daha gerçekçi sonuçlar verir.

Hocam 32 vs 32,30 dakikalık oynama sonucu sonuçlar böyle. 76-79 derece arasında değişti. Ortadaki dereceden bahsediyorum. Ortadaki değer sanırın hot spot olan bölü mü? Afterburner'daki normal derecesi değil mi?

Afterburner'da 67-66 arasında gidip gelmiş.

Stok ayarları. Hiçbir ayarlama yapmadım bilgim olmadığı için. Bir profil oluşturmamda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    639,9 KB · Görüntüleme: 107
Son düzenleyen: Moderatör:
Mümkünse 1080 çözünürlükte yapın hocam.
İki tane test yaptım. İlk yaptım test bilgisayarı açtıktan hemen sonra yaptım. İkinci testi ilk testten 20 saniye sonra yaptım. Sıcaklığın fazla olduğu ikinci test.

AMD 115 dereceye kadar problem olmayacağını belirtiyor, bazıları FurMark'ta 90'ları görünce kart 1 yıl gitmez diyor. İşe bak.

@ogzhntfnk Fanlar yüzde kaç dönüyor test esnasında? Oyunlarda 65-70 derece arası gayet iyi. FurMark ciddi bir test, sınırlarına kadar zorluyor kartı. Bu sıcaklıkları görmeniz normal ancak fan hızlarını ayarlarsanız hafifletebilirsiniz.

Fan hızı arttırma işlemi nasıl yapılır ve yüzde kaç sağlıklı olur bu işlemde?

Kart 75 ile 82 derece arasında çalışıyor bende. 2k da BDO oynarken en fazla 82 dereceyi gördüm dark guardian kasayla. Kart 75 derecenin altında çalışmaz. 85 ide gecmez. Çok adi kasa kullanmadıkca. Her tarafı kapalı kasa kullanmadıkca. Birde kapağı açik kullanmadıkca. 2k Yenileme modu BDO yani az buz bisey degil. Kart taş gibi bence. 85 dereceyi gecmiyorsa normal fan ayarlarını ellemeye gerek yok çok ses yapıyor hızlı dönünce.

Kartın https://cdn.sapphiretech.global/assets/software/TRIXX_installer_7_0_1.zip programını indirip buradan takip edin. Ben ağır yükde gördüğüm en yüksek sıcaklık 80'ni geçmedi 80 nin üzerine çıktığında Fanlar yükselip düştü hep. Kartta bir sorun yoksa kesinlikle kasada olabilir sorun. Soğutması en iyi kart şuan nirto+ ama kasadaki hava akışını sağlayamazsan ısınması normal.

GPU belki 115 dereceye kadar dayanır da diğer bileşenlerin o ısıya uzun süre dayanacağını sanmam.
Bir de bu kartlar henüz çok yeni, kartlar zamanla 80 derece ve üstü çalıştıkça termal macun fazla ısıdan dolayı özelliğini yitirecektir. Yani bir 6 ay, 1 yıl sonra daha sıcak çalışacak büyük ihtimalle.
GPU dışındaki devre bileşenleri bu ısıya ne kadar dayanır o bilinmez.
80 derece üstü için söylüyorum, onun altı normal.

Fizik'i olarak çok etli bir kart ve eğer dolandırıcı değiller ise 115 dereceye kadar dayanıklıdır diye düşünüyorum şu an en yüksek 82 derece gördüm ve fanlar otomatik artıp düştü hep ortalama 72 derecede kullanıyorum. Ben şahsım adına güveniyorum göreceğiz bakalım uzun kullanımda ne olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…