Sapphire Nitro+ RX 5700XT FurMark değerleri nasıl?

NightCrawler006

Zeptopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: Gigabyte B550 M K
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600
Ram: XPG Gammix 8x2 3200Mhz
Ekran Kartı: Sapphire Nitro+ RX 5700XT
SSD: Kioxia Exceria G2 500GB
PSU: FSP 650W 80+
Merhaba arkadaşlar. Ekran kartının FurMark değerleri 20 dakikada maksimum 89 dereceye kadar çıktı bu normal midir? Üç fanlı bir ekran kartı için biraz fazla gözüktü benim gözüme ancak özellikle bilgili arkadaşların da fikrini almak isterim.

Merhaba arkadaşlar. Ekran kartının FurMark değerleri 20 dakikada maksimum 89 dereceye kadar çıktı bu normal midir? Üç fanlı bir ekran kartı için biraz fazla gözüktü benim gözüme ancak özellikle bilgili arkadaşların da fikrini almak isterim.
Normal değil bakım zamanı gelmiş.

Hayır içi açılmadı ürün etiketleri üzerinde ikinci el alındı zaten bios ayarı büyük ihtimalle oc modunda

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 17.16.15_3ea462b0.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-02-24 saat 17.16.15_3ea462b0.jpg
    331,8 KB · Görüntüleme: 32
Tamamdır hocam haftaya eve geçeceğim orada tekrardan bakacağım fanlarıyla oynamadım bu arada otomatik moddaydı zaten

Aynı kartı neredeyse 5,5 yıldır kullanıyorum. Hotpoint dışında kartın herhangi bölgesi için o değer aşırı fazladır. Ben GPU için mevsimsel ve macun kondisyonuna göre 72-76 derecede(%50-60 fan) görüyorum. VRM biraz daha aşağıda, VRAM benzer şekilde 72-74 derece olmalı en fazla.

Edit: Sendeki değer %36 fana göre bile çok sıcak. Tam yükte fan %50 altında olmamalı. Ona rağmen ideal sıcaklığa düşmez. Termal bakım lazım.

Zaten hotspot 89 derece VRAM'ler 68 derece genel GPU da 67 derece gördü arkadaşın dediği gibi fanları artırıp termal bakım yaparsam düzeleceğini düşünüyorum. 2.5 yıl kullanılıp bakım yapılmamış zaten

Zaten hotspot 89 derece VRAM'ler 68 derece genel GPU da 67 derece gördü arkadaşın dediği gibi fanları artırıp termal bakım yaparsam düzeleceğini düşünüyorum. 2.5 yıl kullanılıp bakım yapılmamış zaten
89 derece dediğini GPU sanmıştım. 67 derece GPU ve 89 derece hotpoint mükemmel değerler. Ben hiç o kadar düşük görmedim. Şimdilik bakım yapmana gerek yok. Güle güle kullan.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı