Sapphire Nitro+ RX 6900 XT 82-83 dereceleri görüyor

Ghost0628

Kilopat
Merhaba, başlıkta yazdığım gibi bir sorun yaşıyorum, SotTR oynarken fark ettim ve oyunu 4K ultrada açarak %99 kullanacak şekilde oyunun bir sahnesinde oyun açık şekilde bıraktım. Yaklaşık 10 dakika sonra gelip kontrol ettiğimde 82-83 derece civarlarındaydı. İşin garip tarafı şurada başlıyor; Radeon'dan hem voltajı hem de MHz değerini düşürdüm ısınmaması için oyunda tekrar kontrol ettim 300W kullanan kart 200W değerlerine kadar inmiş ama yine de 79 derece civarlarında seyrediyordu FPS ise 80'den 70'lere düşmüş (normal olarak). 100W düştüğünde daha serin çalışır sandım ama pek fark olmadı. Kartın bu sıcaklıklarda çalışması normal mi? Yapılabilecek bir işlem var mıdır? Çözüm önerilerinize açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:

Hotspot kaç derece oluyor?

Bu değer hotspot sıcaklığı mı yoksa GPU'nun genel sıcaklığı mı ? bu çok önemli. bende Asus Rog Strix LC RX 6900 XT versiyonu var. Overclocklu kullanıyorum. Uzun oynama sürelerine rağmen BF2042'de hotspot sıcaklığı 82 dereceyi geçmiyor. GPU'nun genel sıcaklığıda 65-75 arası geziyor. Genel tüketimim oyun esnasında 300-330 watt. Fan değerlerim ise maksimum hızı yüzde 60 sanırım. Senin sıcaklığın hotspot ise normal bence.

Hot spot değeri 92-94 derece civarında.
kartın ilk gününe göre ne kadar sıcaklık farkı var bunu siz bilebilirsiniz ama bence şu an ki değerler yüksek. benim kartım bu değerleri verse termal macun, termal ped, fan temizliği işine girerdim çünkü hep bu seviyelerde kartın sıcak çalışması çok da sağlıklı olmasa gerek. kart kaç senelik ve en son temizliği ne zaman yapıldı ?

Kartı gameofzone diye bir mağazadan yeni aldım Bu . Daha önce de alışverişim olmuştu, outlet yani kutusu açılmış olarak uyguna aldım o yüzden öncesini bilmiyorum ama şuanki durum bu hotspot 96'ya da çıkıyor bu arada. Kimisi o kart çok güçlü normal diyor kimisi fazla diyor bilemedim bir müdahale gerekiyor mu diye.

evet güçlü bir kart o yüzden biraz sıcak çalışabiliyor. tabi benim ki sıvı soğutmalı versiyonu o yüzden çok doğru değerlendiremiyor olabilirim ama 100 dereceye çok az kalmış yani bilmiyorum bence tehlikeli sıcaklıklar.

bu sıcaklıklarda fan değerin yüzde kaç oluyor ?

şu linkte topluluk yöneticisi 110 dereceye kadar sorun yok demiş sende bi oku istersen konuyu

Hot spot değeri 92-94 derece civarında.

Hotspot 110 dereceye kadar normal kabul edilir, 100'ü geçmese iyi olur, GPU sıcaklığınız'da bir tık artmış ama çok anormal değil, macun yenilemesi yapılırsa bayağı düşüş olur, bir süre böyle kullanıp bakım yapabilirsiniz.

Ayrıca GPU ile hospot arasındaki fark 10 derece bu çok iyi genelde bu fark 20-25 derece olur.

benim hotspot arası gpu 30c buluyor 70 100 şekilde

kasan havadar mı içi ısınıyormu çok havayı tahliye edebiliyomu fan kullanımları 100 100 mü

benim hotspot arası gpu 30c buluyor 70 100 şekilde

kasan havadar mı içi ısınıyormu çok havayı tahliye edebiliyomu fan kullanımları 100 100 mü
Kasa çok havadar sayılmaz ama yan cam açıkken de pek değişmiyor.

Okuyayım, teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…