Sapphire Pulse RX 5500 XT 8 GB vs Palit/Galax GTX 1650S 4 GB

800-900 RPM hızda en fazla 69 derece gördüğünüzü söylemişsiniz. Oynadığınız oyunlar güncel olduğu için oralarda dolaşıyor, benim tek oynayacağım güncel oyun JC4, o da belki. Onun haricinde JC3 ve GTA V gibi milattan önce çıkmış oyunlarda sıcaklık sorunu yaşayacağımı düşünmüyorum. Driver sorunu ve mavi ekran almışsınız. Siyah ekran ve WattMan hatasını da yaşadınız mı? Bir de kasamda çok sorun yaşar mıyım ısı konusunda?

Driver sorunu bir kere Windows güncelleme yaparken sürücüyü sildi (veya iptal etti) baştan kurdum. Diğerinde ise 1 saat içerisinde 2 kere siyah ya da mavi ekran aldım, sürücüyü silip baştan kurdum. 3 ay için normal bana göre. Wattman veya devamlı siyah ekran sorunu olmadı.

5500XT stabil bir kart, bir Nvidia olmasa da AMD standartlarına göre gayet iyi diğer modellerle kıyaslayınca Kasanda pek sorun yaşayacağını sanmıyorum 7nm kart, Sapphire Pulse da güzel bir model. Yük bile bindirmez o oyunlar sorun olacağını sanmıyorum hem 1650S hem de 5500XT için.

Biri 2013 biri 2015 yılında çıkmış, ben de kolay kolay yük bindireceğini sanmıyorum. 21 nm düşüşe geçiyoruz bakalım, 28 nm'den 7 nm'e düşeceğiz.

Konuyu keşke soru olarak açsaydım, en iyi cevabımı alırdınız .

Normalde çekirdeği mi alıp fanboy çatışmasını bekliyordum. Fakat Wattman ve siyah ekran hatalarını sorduğunuzu görünce yorum yapmak istedim. Öncelikle bu hatalar tarihte kaldı, hiçbir sorun yaşamazsın diyenleri dinleme. En sorunsuz diye tabir edilen bir model alsanız bile sorun yaşama riskiniz vardır. Ayrıca Wattman ve siyah ekran hataları marka model seçmiyor. Eğer AMD tabanlı bir ekran kartı tercih ederseniz inşallah bu hatalar ile karşılaşmazsınız. @kino hocam bu kartın kullanıcısı olarak size en doğru önerileri yapacağını düşünüyorum.

Siz RX 590 Fatboy kullanıyordunuz. En sorunlu modellerinden bir de, umarım sizin gibi hatalarla karşılaşmam. Karşılaştığınızı söylemiştiniz bazı konularımda çünkü. Dediğiniz gibi siyah ekran ve WattMan hataları son zamanlarda hiç gözükmüyor. Nvidia fanboyları gelmedi iyi ki, yoksa konu uzardı.

Galax 1650 Super zaten iyi ve sorunsuz model üstelik daha ucuz ama şahsen ben olsam ya 1650 Super alır ya da indirimle filan 1660 super almaya çalışırım 5500 XT alınmaz bence fiyatı 1660 supere yakın ama arada çok fark var her konuda.
1650 super en F/P kart şuanda 5500 XT fiyatı 1660 supere yakın.

Sorun değil

İki kart da güzel bana göre. 5500XT'nin stabilliği, AMD'nin uzun vadede kartlarına daha iyi bakması, oynadığım AAA oyunların fazla VRAM sevmesi bana bu seçimi yaptırdı. PUBG, Fortnite vb. rekabetçi oyunlar oynasam 1650 Super'den yana tercih yapardım.

Evet o modeli kullanıyorum. Bu kartın bir tek ısınma problemi var. Undervolt ve fan ayarı ile çözülüyor. 35-40 derece Antalya sıcağında yükte 75-80 derece arası çalışıyor. Ama Wattman ve siyah ekran hataları dediğim gibi marka model seçmiyor. Sizin aklınızı karıştırmak istemem çünkü benim bu sorunları yaşamam AMD ekran kartlarını kötü yapmaz ki zaten kötüleme gibi bir amacım da yok. Son zamanlarda gözükmüyor demek yanlış olur açıkçası. Halen bu hataları alıp konu açanlar var. Ayrıca bir tek burası değil, Facebook üzerinden de gruplarda birçok kişiye yardımcı oluyorum bu hatalar ile ilgili.

Çok sorun etmem hata almayı ya. Umarım fazla hata alıp AMD ekran kartı almaya tövbe etmem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…