Sapphire Pulse RX 5600 XT soğutma farkları var mıdır?

thelegendy

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba. Bir süredir Sapphire Pulse RX 5600 XT ekran kartını takip ediyorum bir süredir. Seri numarası 202FA ve 202SA olmak üzere iki farklı versiyonu olduğunu öğrendim forumdan. 202SA modelinde daha kaliteli bir soğutma bloğu kullanılmış sanırım.

Merak ettiğim bu konu bu iki seri arasında ısınma ve fan gürültüsü bakımından fark var mıdır? Bu arada 202SA modelini almak istiyorum ama piyasada 202FA modelleri ağırlıklı gibi görünüyor. 202SA modelini, güncel soğutuculu modeli hangi kanallardan edinebilirim? Mesela İncehesap hangi modelini satıyor?

Son olarak şu an en uygun 2700 liraya Hepsiburada satıyor. Yakın zamanda indirime girme ihtimali var mıdır? Yoksa bu fiyattan alınmalı mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Güzel kart ama çok yazılısımsal sıkıntılara sahip. Örneğin: WHQL, 20.4.2 güya en stabil sürüm diye geçiyor. Sürümde defalarca siyah ekran sorunuyla karşılaştım. En son sürümüne indirdim, 20.8.3 olanı, onda da FreeSync sorunu mu dersin stutter sorunu mu dersin ne ararsan var. Yani AMD kendini yazılımsal anlamda kanıtlaması lazım artık. Gerçekten insanı bıktırıyorlar.

Güzel kart ama çok yazılısımsal sıkıntılara sahip. Örneğin: WHQL, 20.4.2 güya en stabil sürüm diye geçiyor. Sürümde defalarca siyah ekran sorunuyla karşılaştım. En son sürümüne indirdim, 20.8.3 olanı, onda da FreeSync sorunu mu dersin stutter sorunu mu dersin ne ararsan var. Yani AMD kendini yazılımsal anlamda kanıtlaması lazım artık. Gerçekten insanı bıktırıyorlar.
Kullandığınız RAM'ler ve DOCP profili nedir? AMD işlemci ve AM4 anakart mı kullanıyorsunuz? Bende de siyah ekran oluyordu. Ekran kartıyla alakası yokmuş. DOCP profilinde 3000MHz çalışan RAM'leri 2933Mhz'e düşürdüm. Siyah ekran problemi tamamen ortadan kalktı. Denerseniz mutlaka geri dönüşünüzü bekliyorum. RX590 ile en ufak bir sürücü problemim kalmadı 20.4.2 sürümünde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı