Sapphire Pulse RX 5600XT güncellemesi nasıl yapılır?

Revntron

Hectopat
Arkadaşlar bende şu an GTX 1050 Ti var. Ben bunu satacağım, bunu çıkarttım. Sapphire Pulse RX 5600XT aldım taktım. Öncelikle ne yapmam gerekiyor? Direkt bilgisayar ekranı ile açılıyor mu yoksa öncesinde bir işlem yapmam gerekiyor mu? Bir de güncellemesini en iyi nasıl yaparım? Yeni uptade geldiğinde takibini nasıl yapabilirim ve kullananlar varsa bu kartı memnun musunuz? Driver sorunları ısınıma sorunlarından bahsediyorlar RTX 2060 al geç diyorlar. Alıp, 4-5 ay kullanan var mı? Oyunlarda sıcaklık değerleri nedir? Ses yapıyor mu ve yanına Ryzen 5 1600 AF almayı düşünüyorum. 2600 almama değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
PSU nedir?
İşlemci ve anakart nedir?
Anakartınızın BIOS'u güncel mi? Değilse önce onu güncelleyin.
En yeni nesil ekran kartını UEFI ile kullanmazsak ayıp ederiz. İşletim sistemini UEFI ile kurmadıysak ve anakart da destekliyorsa UEFI modunda format atın.
Eğer UEFI modunu zaten kullanıyorsanız formata gerek yok. Önce eski ekran kartınızın sürücü ve yazılımlarını kaldırırsınız. Sonra yenisinin sürücü ve yazılımını kurarsınız.
Büyük ihtimalle bilgisayarı yeniden başlatırsınız.
Hepsi bu kadar...
PSU ve işlemci de yeterliyse sorun yok demektir.

RX 5600 XT 7nm, RTX 2060 12nm.
RX 5600 XT'de multi GPU var, 2060'da yok.
RX 5600 XT 2.500 TL civarı, 2060 3.200 TL civarı.

Tercih sizin gayri...

Son düzenleme:
Satın almadan önce alacağın yere kartın güncel olup olmadığını sorabilirsin. Ben Pulse RX 5600 XT OC aldım ve fabrikasyon BIOS güncellenmiş olarak gönderildi evime.

İlk aşamada aşağıdaki rehber ile GTX 1050 TI sürücüsünü kaldırın.

Güncellemeyi AMD Adrenalin üzerinden yapacaksınız. Driver sorunları çözüldü.

En pahalı ve kaliteli modeller 3200 TL.

RX 5600 XT 7nm, RTX 2060 12nm.
RX 5600 XT'de multi GPU var, 2060'da yok.

RTX modeli olduğu için fiyatı daha fazla. Ayrıca performansları da neredeyse aynı.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı