Ekran kartının sıcaklık değerleri kasaya, kasa konumuna, fanların performansına, air flow durumuna ve buna benzer pek çok duruma göre değişir. Fakat boşta 25-50 ile yük altında <88 civarları olması stabil sayılabilir.
Kasanın hava akışınıza değişir. Boşta 40-50 arası iyidir. Boşta çok ısınması iyi olmasa da pek önemsenmemeli. 50'yi çok geçmedikçe sorun yok boşta. Yükte 80 ve üstünde biraz önlem almanız gerek.
Kart zaten fazla güç tüketen bir kart ama soğutma konusunda 580 modelinde en iyi model diye biliyorum, eskiden armor modeli 580 kullanırdım sıcaklık değerinden dolayı değiştirmiştim şuan 1660ti gaming x modelini kullanıyorum boşta 37-38 yük altında max 65 dereceyi görüyor.
Günümüz oyunlarında tam yükte 72 ile 77 dereceleri görüyor. 77 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Tabi bu yaz aylarındaydı. Şimdi 72 derecelerde dolanıyor. Bu derecelere göre kartı uzun zaman kullanabilir miyim?
Günümüz oyunlarında tam yükte 72 ile 77 dereceleri görüyor. 77 derecenin üstüne çıktığını görmedim. Tabi bu yaz aylarındaydı. Şimdi 72 derecelerde dolanıyor. Bu derecelere göre kartı uzun zaman kullanabilir miyim?