Sapphire Pulse RX 6600 sıcaklık değerleri normal mi?

Rawexy

Decapat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba, bugün Sapphire Pulse RX 6600 adlı ekran kartını sipariş ettim ve yeni yeni bu ısınma sorununu duyuyorum. Daha kart bana ulaşmadı. Bende de böyle bir durum olur mu? Stock ayarları değiştirmem gerekir mi? Değiştirmem gerekir ise nasıl bir yol izlemeliyim? Yüksek sıcaklık herhangi bir sorun yaratır mı? Çünkü incelediğime göre yük altında 70-80 dereceden düşmüyormuş yanlışsam düzeltin. Ayrıca mesh bir kasaya sahibim. Ekran kartı ile ilgili önerileriniz nelerdir?

OC yapmadan varsayılan ayarda kullanabilirsin. Kafaya takacak bir sıcaklık olmaz. 85 dereceye kadar normaldir. RX 6600 zaten az güç harcayan yani fazla ısınmayan bir kart.

Ben sahibim bu karta RDR2 Ultra ayarlarda 70-75derecelerde çalıştı ve bence ısınma sorunu yok. Diğer RX6600'lere göre ASUS'tan sonra 2. veya 3. en iyi ekran kartı diye biliyorum.

Doğmamış bebeğe don biçilmez fakat amd hep sıcak çalışan bir profil sergiliyor. 5700xt sahibiyim 90lara kadar zorlanabiliyor kart. Bulduğum çözümler ise hava sirkülasyonu güzel bir kasa, undervolt, termal macun yenilemek. Fan ayarları konusunda ise sese olan tahammülünüze bağlı olarak sıcaklığı ciddi anlamda düşürebilirsiniz. Stock olarak fanlar çok düşük seviyede geliyor. Ben örneğin 55 derece %30 65 derece %50 75 derece %70 85 derece %100 ayarda kullanıyorum.

Merhaba, bugün Sapphire Pulse RX 6600 adlı ekran kartını sipariş ettim ve yeni yeni bu ısınma sorununu duyuyorum. Daha kart bana ulaşmadı. Bende de böyle bir durum olur mu? Stock ayarları değiştirmem gerekir mi? Değiştirmem gerekir ise nasıl bir yol izlemeliyim? Yüksek sıcaklık herhangi bir sorun yaratır mı? Çünkü incelediğime göre yük altında 70-80 dereceden düşmüyormuş yanlışsam düzeltin. Ayrıca mesh bir kasaya sahibim. Ekran kartı ile ilgili önerileriniz nelerdir?

Herkeste bu durum var. Yaklaşık 76 derecede çalışıyor kart. Hiç 80 görmedim. Bu derecenin karta herhangi bir zararı olmaz.

Ben sahibim bu karta RDR2 Ultra ayarlarda 70-75derecelerde çalıştı ve bence ısınma sorunu yok. Diğer RX6600'lere göre ASUS'tan sonra 2. veya 3. en iyi ekran kartı diye biliyorum.

Bu değer direk stok ayarlarındayken oldu değil mi? Yani değerler bu derece olacak ve sıkıntı olmayacak ise undervolt bir ayar yapmama gerek yok.

Bu değer direk stok ayarlarındayken oldu değil mi? Yani değerler bu derece olacak ve sıkıntı olmayacak ise undervolt bir ayar yapmama gerek yok.

Dostum, stok ayarlarında en fazla 77'yi görüyor. Bu değerler bir sıkıntı olacaksa AMD'nin partnerlerinden biri olan Sapphire neden bu kartı piyasaya böyle sürsün.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı