İnceleme Sapphire Pulse RX 6600 XT

Aynen. O zaman bu kartı hedefledim ben. Güncel kartımı satabilirsem imkanları zorlayıp yöneleceğim.

6600 XT 5700 XT'den daha güçlü olmasına rağmen 1080p diye tanıtıyorlar gerçekten çok garip, 5700 XT çıktığında herkes 2K kartı olarak kullanıyordu genellikle, herhalde yeni seriler çıktıkça kas gücünü pek önemsemiyorlar ya da farklı bir satış stratejisi var.

Tasarımı Sapphire 5600XT kartı ile fazlasıyla benziyormuş, AMD kartlarda 5000 serisinde gördüğüm en sorunsuz fiyat performans kart Sapphire serisinin kartları. Sanırsam 6000 serisinde de bunu devam ettirecek. Hayırlı olsun eğer sizinse, inceleme gayet güzel olmuş.

Oyunların da gereksinimi ona göre artıyor. Bu tarz geçiş dönemlerinde 2K ve 4K diye tanıtılan kartların çoğu çabuk düşüyor. GTX 1070 bile ilk çıktığında 2K kartı diye geçiyordu şimdi 1080P'de ayar kıstırabiliyor.

Evet o durum da aklıma geldi ama her yeni çıkan oyunlara odaklanıp da 1080p kartı demek herhalde oyuncuları yeni oyunlara itelemeye çalışmak gibi oluyor, meseleyi bilmeyen birisi, önceden çıkmış ortalama düzeyde bir AAA oyunu bu kartla 1440p'de oynayabilecek iken 1080p monitör alıyor ve kartın veriminden tam faydalanamıyor.

6600XT'nin 2 fanlı XFX modeli çok sıcak çalışıyor maalesef, Sapphire Pulse modelinin sıcaklık değerleri gayet iyiymiş.

Hayırlı olsun, kartın kas gücü açıkçası beni şaşırttığı gibi ayrıca sizin de belirttiğiniz üzere oldukça soğuk ve serin çalışıyor desem yalan olmaz. 3300X ile de özellikle GPU odaklı oyunlarda darboğaz yapacağı da zaten aklımdan bile geçmiyordu, geçenki konuya i5-8600K'sı olan arkadaş gibi bu seviyedeki işlemcilerle bal-kaymak misali tam oturacağı fikrimi de belirtmiştim. Yalnız %1 Low değerlerini de testlere koyabilirseniz oyunların nasıl bir akıcılıkta çalıştığı hakkında daha net bir fikir sahibi oluruz diye düşünüyorum. Bunların dışında ise merak ettiğim diğer bir kısım Assassin's Creed Origins veya Battlefield 5 Online gibi işlemci yükünün daha ön planda ve yüksek olduğu senaryolarda bu ikili nasıl bir deneyim sunuyor? İşlemci darboğazı 1080p için söz konusu olur mu? Olursa ne kadar hangi seviyede olur acaba? Bu noktada en basitinden eğer elinizde BF1 veya BF5 yoksa maille de benchmark testi için hesabı paylaşabilirim, sorun olmaz
Kullanan daha iyi bilir neticede ama benim tahminim tekli çekirdek performansı sebebiyle kartın performansını 1080p'de biraz da olsa geri çekeceği yönünde, @kino daha iyi bir açıklamada bulunabilir belki.

Aşırı kısıtlamaz diye düşünüyorum ama biraz diken üstü olur. Bazı oyunlarda üzebilir, bazılarında etkilemez. Bu videoyu biliyorsun 2070S ile 6600 XT yakın sayılabilecek kartlar. Çok darboğaz olacak bir oyunda OC da kurtarmayacaktır, uygun fiyatlı 6600 XT bulursan kapabilirsin sonra 1600 AF satıp ikinci elden 3300X/3600 bulmak bütçeyi çok sarsmaz ben de işlemcimi ikinci el aldım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkürler. Kart bayağı güçlü 5500 XT 8 GB + 700 TL verip bu kartı almak hayal gibi çünkü 2+ kat daha fazla performansı var. Şimdi bir 3 dakikalık Cyberpunk 2077 videosu yüklüyorum diğer oyunlarda bu verileri de açarım. AC Valhalla ve RDR2 sıradaki videolar olacak. Battlefield kodlarını Amazon'dan almıştım onları da bugün aktif ederim unutmadan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…