Sapphire R9 270x overclok

technician

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartıma overclock yapmak istiyorum ama furmark testinde overclock yapmadığım halde 1 dk içinde ekran görüntüsü çizgi çizgi oluyor ve pc donuyor ne yapmalıyım ?
Ekran kartım : sapphire r9 270x 2gb

Ve de overclocku nasıl yapmalıyım stabil olması için değerler nasıl olmalı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Her kartın çıkıcağı frekans farkılıdır bunu biz bilemeyiz ufak ufak artırarak deneme yanılma yoluyla sınırı bulucaksınız, VGA monitör kullanıyorsanız ekranda çizgi çıkma sebebi bu olabilir.

Kart "takoz" olabilir. Voltajı yeterli gelmiyordur. Kartın asic değerine bakmanı tavsiye ederim ilk önce Gpu-Z'deb

Hız aşırtma yapmadığınız halde anlattığınız sorun oluyorsa kartı servise gönderin. Hız aşırtma yapmadan bu sorun olmaması gerekir.

Hız aşırtma yapmadığınız halde anlattığınız sorun oluyorsa kartı servise gönderin. Hız aşırtma yapmadan bu sorun olmaması gerekir.
O ayrıntıyı kaçırmışız, dediğin gibi kartı servis yolculuğuna çıkarsa iyi olur. Çizgiler pek hayra alamet değil standart voltaj ve frekans değerlerinde.

Son olarak sıcaklık değerlerini kontrol et ve bize ilet, ona göre servis yolu gözüksün : @technician

Yazılımsal olabilir diye bilgisayara format attım ama monitörüm çok eski tüplü monitör kullanıyorum ondan yapabilir mi ? Yabancı sitelerde böyle bir yazı buldum sizce uygun mudur ? Overclock için amd radeon settingi kullanıyorum.

R9 270X DUAL-X OC
Power control: +20% (not to be confused with voltage)
Stock voltage.
Core clock: @1180MHZ
Mem clock: @1600MHZ
Automatic default fan control
Max temp: 70° C after 1 hour in Furmark
No errors, safe temperature, 100% stable.

@BilgisayarKurdu şuan bu ayarlarda yukarıdaki ayarlar gibi yapmam için
gpu saati : 1180
bellek saati :1600
güç denetimi : +20 mi yapmam lazım

@AsROCK GPU-Z den asic değeri %78 gösteriyor kötü olduğu anlamına mı geliyor

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    133,4 KB · Görüntüleme: 229
Monitörden kaynaklansa standart ayarlarda yaşanmaz bu olay, sadece yük altına girdiği zaman da yaşanmaz aynı zamanda.

Bahsettiğin yabancı sitede bu ayarları yaparsan %100 stabil kalır denmemiş. Arkadaşın kendi sisteminde bu ayarlar %100 stabil çalışıyor denmiş, sen istersen kendi sisteminde test edip görürsün.

Eğer bunca denemeye rağmen stabiliteyi sağlayamıyorsan. Kartı standart değerlerinde çalıştırdığında dahi 1 dakika içerisinde ekranda sorunlar baş gösteriyorsa servise gönder.

@BilgisayarKurdu 3dmark 11 ile test ettim şuan bir problem yok windows 10 yüklü furmark eski sürümü indirmiş olabilirim şuan hatırlamıyorum 3dmark da herhangi bir hata almadım birde güç denetimini arttırmak zarar verirmi ekran kartıma

Kartın yük altında harcadığı maxsimum güç değerinde değişiklik yapar bu ayar, yükseltmende sakınca yok ancak gereksiz miktarda yükseltmenin de yararı yok, sıcaklık yönünden zararı olur.
Kart stabil ise yükseltmene gerek yok yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…