Sapphire r9 285 vs r9 280x vs Msi gtx 760

Hamsi

Hectopat
Daha fazla  
Hangi kart daha performanslıdır.
Ben r9 280x almayı düşünüyorum.

Sapphire sorunlu bir marka ve GTX 760 güncel olarak kullanılan bir kart değil. Onun haricinde MSI/ASUS R9 285 alabilirsiniz. R9 280X ile aralarında 5 FPS kadar fark var.

R9 285 veya R9 280X alabilirsiniz ikiside eşdeğer kartlar diyebiliriz. R9 280X 5-6 FPS kadar önde. Sadece diyeceğim şudur; R9 280X alacaksanız eğer Sapphire ve Asus almamanız. R9 280X'te alınabilecek tek bir marka var bana göre o da MSI R9 280X.

Sapphire neden bu kadar kötülüyor sunuz? Alanların yorumları genelde olumlu gördüğüm kadarıyla birde nedenini yazarsanız bizde öğreniriz.

Teşekkür ederim. Şimdi gayet açıklayıcı oldu. Kaynaklarla anlatınca daha bir genel oluyor.

Ben R9 280X derim. Mesele 3-5 fps artışı değil sadece. 3Gb Vram ve daha yüksek bit veri yolu olduğundan. Evet mimarisi biraz eskidi ama bence 3 kartın arasında en memnun edici olanı o olacaktır.

Ekran kartı vRAM ve bit değerine bakılarak alınmıyor. Sizin dediğiniz GTX 750 ile GTX 960 eşit demek gibi bir şey.

Ben R9 280X derim. Mesele 3-5 FPS artışı değil sadece. 3GB VRAM ve daha yüksek bit veri yolu olduğundan. Evet mimarisi biraz eskidi ama bence 3 kartın arasında en memnun edici olanı o olacaktır.

VRAM konusunda haklısınız ancak 1080P dışında 2K veya 4K monitör kullanılmayacaksa 2GB VRAM sıkıntı çıkarmayacaktır. Ayrıca daha iyi bir sıkıştırma teknolojisi kullanıldığından dolayı 256Bit gözükse dahi, göründüğü gibi 384Bit kadar performans verebiliyor. Baktığınız zaman GTX 980 dahi 256Bit

Ekran kartı VRAM ve bit değerine bakılarak alınmıyor. Sizin dediğiniz GTX 750 ile GTX 960 eşit demek gibi bir şey.
Arkadaş sanırım orada fazladan 5-7 FPS ile 1 GB fazladan Vram göz çıkartmaz, bunun için R9 280X alın demek istemiş.

Benim fikrime göre eğer FPS'ye daha fazla önem veriyorsanız R9 280X alın. 2K monitör kullanıyorsanız veya kullanacaksanız eğer R9 280X size daha iyi hizmet edecektir. Yok ben 1080P monitör kullanıyorum ve 5-7 FPS'den kısıp düşük güç tüketimi ve daha az ısınıp daha az enerji harcayan, güncel bir kart istiyorum diyorsanız R9 285 alınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…