Sapphire R9 290 Tri-X Isı Sorunu

DreamLive

Kilopat
Daha fazla  
Belirttiğim üzere Sapphire R9 290 Tri-X ekran kartım var. Fazla ısındığını düşündüğüm için 1 hafta önce macunu yeniledim. Ancak halen sistem boşta iken sıcaklık değeri 55-60 derece arası, oyun içi sıcaklık değeri 10 dakika sonra 90 derecelere ulaşıyor. Bu sıcaklığın normal olmadığını düşünüyorum. Macunu tekrar yenilemeli miyim ya da başka önerisi olan var mı?

Dosya Ekleri

• Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    82,8 KB · Görüntüleme: 89
Son düzenleyen: Moderatör:
Yaz ayları geldiği için sıcaklıkların yükselmesi normal ama 90 derece çok ciddi sıcaklıklar.
Kartın bakımlarını (Thermal macun yenileme ve temzlik) yaptınız mı?
Kasa içi havalandırmanız iyi mi?

Dandik marka bir macun sürmüştüm, macunu yenilemeyi deniyeceğim. Bir de macun sürdüğümüz bölgede bulunan bakır plaka üzerinde eski macun kalıntıları var nemli bezle sildim giderilmiyor. Bunun için ne yapabilirim. @aroundtheoutside @Vykwarus @Dryus

Kaliteli termal macunlar kullanın. İşlemci soğutucusunu değiştirirken geçici olarak bir macun sürmüştüm. Sıcaklık değerleri boşta 40-45 arası değişiyordu. Bende ''Cooler Master Mastergel Pro'' aldım ve hem işlemcinin hemde ekran kartımın termal macunun değiştirdim. Şuan işlemcim boşta 30-34 derece arası ekran kartım ise 40-45 arası seyrediyor. Termal macun önemli.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı