Sapphire R9 290X Alınır Mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Graphic Designer
Arkadaşlar, yaklaşık 3-4 sene sonra oyuncu masaüstü pc toplamayı düşünüyorum fakat aklıma takılan bazı sorular var. Öncelikle ekran kartı olarak sapphire r9 290x düşünüyorum ama Vatan'da bu modelin iki türü var. Biri 290x diğeri de normal 290. Bunlar arasındaki.farklar neler? Bir de 290x'in iki türü var biri 290x o.c, diğeri ise 290x edition. Bunların ikisi de aynı fiyat fakat biri overclock'lu diğeri değil. Acaba nasıl aynı fiyat oluyor ? Son olarak da bu kart ile ilgili bilgisi olan, ya da daha önce kullanmış olan arkadaşlar var ise soğutması ve performansı (fps) ile ilgili bilgi verebilir mi ? Şimdiden herkese teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar yaklaşık 3-4 sene sonra oyuncu masaüstü pc toplamayı düşünüyorum
3-4 ay sonra demek istemişsindir diye düşünüyorum ve ekliyorum birazdan da cevapları gelicek zaten o zaman r9 3xx serileri çıkacak onları bekle.

Diğer soruların hakkında pek bi bilgim yok ama gördüğüm kadarıyla çekirdek hızı vs gibi güçlendirme yapılmış az da olsa yeni sürüm olarak piyasaya sürülmüş yanlışsam düzeltin.

R9 290X gayet iyi bir karttır. Ancak sapphire almanızı önermem Asus daha iyidir. Ancak 3-4 sene sonra toplayacaksan o zaman düşün derim.

Soğutması ile ilgili olarak şunu söyleyebilirim ki eğer kart soğumasa firma piyasaya sürmez zaten . Performans konusunda da YouTube'da bir çok video var izleyip karşılaştırabilirsiniz.

R9 290X gayet iyi bir karttır. Ancak sapphire almanızı önermem Asus daha iyidir. Ancak 3-4 sene sonra toplayacaksan o zaman düşün derim.
Neden ki sapphire amd'ye ait bir marka ve bence kaliteli bir ürün. Ayrıca amd tarafında en güçlü kart diyebiliriz. Benim hoşuma gidiyor açıkçası.

Aslına bakacak olursanız sene demek istedim gerçekten. Ama bir yandan da haklısınız 3xx serileri çıkacak. R9 290x seçmemin nedeni diğer kartlara göre fiyatının daha uygun olması ve fiyatına göre performansı gayet yüksek bence. Peki burada bir sorum daha olacak. R9 3xx serilerinin performansı 290x'e kıyasla daha mı çok olacak, yani amd tarafının zirvesinde duran 290x modelinin yerini mi alacak bu 3xx serisi ?

Şuan ki görüşler orta derece oyun kasalarında amd nin daha iyi olduğu görüşünde ( fan değilim imzada da göründüğü gibi nvidia kullanıcısıyım sosyalden ve diğer kaynaklardan gördüğüm üzere konuşuyorum.) r9 3xx seri ile amd nin üst düzey kasalarda da nvidia yi yakalayacığı hatta geçme ihtimalininde olduğu yönünde. Yani sorunuzun cevabı evet r9 3xx serileri r9 290 ları geride bırakıcak.

290x'i geride bırakacaksa fiyat olarak da geçeceği kesin o zaman. Bu arada dikkat ettim de R9 290x'in fiyatı kendi sınıfındaki (performans bakımından) diğer kartlara göre daha uygun. Bunun nedeni 3xx serisinin çıkacak olması mı ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…