Sapphire R9 390'e 2. Monitörü Bağlama

ragequit QQ

Kilopat
Daha fazla  
Daha önceden sahip olduğum VGA çıkışlı monitörümü 2. monitör olarak kullanmak istiyorum. Şu an halihazırda HDMI çıkışlı bir monitörüm var. VGA çıkışlı monitörü kullanmak için DVI-D / VGA dönüştürücü almam yeterli olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Analog çıkışlı DVI yok kartınızda. DP veya HDMI'dan çeviren aktif bir çevirici almanız daha iyi olacaktır.

Buradaki aktif ibaresi ne anlama geliyor. Galiba bir de pasifi var. Aktif ve pasif arasındaki fark nedir ?
Eski nesil ekran kartlarında analog çıkış yer alıyordu. Aldığınız bir pasif dönüştürücü ile analogdan analoga dönüşüm sağlayabiliyordunuz. Fakat yeni nesil ekran kartlarında dijital çıkış yer alıyor. Pasif dönüştürücülerin analogdan analoga dönüşüm yaptığını söylemiştim, bundan dolayı pasif dönüştürücüleri yeni nesil ekran kartlarında kullanamazsınız. Aktif dönüştürücüler ise ekran kartından gelen dijital sinyali alıp size analog sinyali verir. Eğer kartınızda dijital bir çıkış varsa aktif dönüştürücülere yönelmeniz gerekmektedir.

Eski nesil ekran kartlarında analog çıkış yer alıyordu. Aldığınız bir pasif dönüştürücü ile analogdan analoga dönüşüm sağlayabiliyordunuz. Fakat yeni nesil ekran kartlarında dijital çıkış yer alıyor. Pasif dönüştürücülerin analogdan analoga dönüşüm yaptığını söylemiştim, bundan dolayı pasif dönüştürücüleri yeni nesil ekran kartlarında kullanamazsınız. Aktif dönüştürücüler ise ekran kartından gelen dijital sinyali alıp size analog sinyali verir. Eğer kartınızda dijital bir çıkış varsa aktif dönüştürücülere yönelmeniz gerekmektedir.
Teşekkürler çok net anladım. Asım Demir'in önerdiği ürüne ek şöyle bir ürün buldum bu ürün de işime yarar mı ?

Teşekkürler çok net anladım. Asım Demir'in önerdiği ürüne ek şöyle bir ürün buldum bu ürün de işime yarar mı ?
Bağlantısını göndermiş olduğunuz ürünü daha önce deneyimlemediğim için nasıl bir sonuç
alacağınızı bilmiyorum. Bilmediğim için de yanlış bilgi vermek istemem, üzgünüm.

Sizin verdiğiniz bilgi doğrultısunda bu ürün de aktif değil mi ?
Dış görünüş olarak aktif dönüştürücüye benziyor. Keşke satıcısı daha detaylı bir bilgi yazsaymış. Siz yine de satın alırken aktif dönüştürücü ibaresinin olmasına dikkat edin.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı