SAPPHIRE Radeon R9 270X OC 2GB GDDR5 256 Bit Alınır mı?

Bu kart R9 270x ile boy ölçüşemez. Her şey hız değil. GTX 750 Ti ancak R7 260x yada R7 265 ile karşılaştırılabilir.

Bu kart R9 270x ile boy ölçüşemez. Her şey hız değil. GTX 750 Ti ancak R7 260x yada R7 265 ile karşılaştırılabilir.
Çok teşekkürler yorumunuz için. Ancak ben asıl şunu çok isterim ki birileri balık vermese de balık tutmayı öğretse. Belliki aklınızda belirli kriterlere gore karşılaştırma yaptınız ve bu sonuca vardınız. Bunlar nelerdir acaba. Zahmet olmazsa açıklayabilirmisiniz

Aslında performansı etkileyen en önemli şey mimaridir. Sonra bit değeridir. Sonra bellek hızıdır. Sonra bellek miktarıdır. bunları öğretmeye kalksam akşama kadar bitmez tek seferde anlatılacak bir şey değil ama sorduğunuz sorunun bir diğer cevabıda bu mesajda. Mimariyi Nvidiada anlatan kartın ilk rakamıdır yani "7"50 Amd tarafında "R" harfinden sonraki rakamdır yani R"9" 270x. 750 ti 128 bit değerine sahip R9 270x ise 256 bit.

Yani sadece 9>7 olduğu için mi r9 daha iyi diyorsunuz yoksa Nvidia nın 3ü Amd nin x ine eşit gibi bir mantık varmıdır. Birde bu uzuuuun bilgilerin açıklandığı bir video rehber var mı bildiğiniz acaba ? Ben technopat ın ekran kartı alırken dikkat edilmesi gerekenler rehberini izledim ancak hiç öğretici bulamadım malesef.

Erkan arkadaş biraz kaydırmış soldan ikinci rakam olacak o atıyorum hd 7850 soldan ikinci rakamı 8 yüksek seviye oluyor böyle işte. Sonra testler yapılıyor Passmark , 3DMark Vantage , 3DMark 11 Graphics , Oyun testleri falan. Bazı siteler var oradan ekran kartlarını falan karşılaştırıyorsun falan karmaşık olaylar Recep bey en iyisini biliyordur onla irtibat geçebilirsen iyi olur

Konularda dolaşıyordum ve tam olarak anlatmak istediğim şeyi açıklamış bir arkadaş. Mesela GTX (7)80 GTX (6)80' göre yeni bir karttır. Sonraki etmen ise soldan ikinci rakamdır. GTX 9(8)0 > GTX 9(7)0. GTX 970 GTX 780'den düşük bir kart olarak gözükebilir ama, ilk etken güncelliğiydi. Bu yüzden GTX 970'i tercih etmeliyiz. İşte Amd tarafındada olay bu R9 R7 den daha güncel ve 2(7)0 ortadaki rakam ne kadar yüksekse kart o kadar güçlüdür ve bunların serileri vardır 270X - 270 gibi sonunda "x" olan kart kendi sınıfında daha iyidir ama bir üst sınıfından daha iyi değildir R9 280 R9 270x den üstün bir karttır.

@Silinen üye alıntı yaptım bilginize.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…