Sapphire Radeon RX 7900 XT hangi BIOS sürümü kullanılmalı?

R. Berat YAŞAR

Kilopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 5800x3D / Gigabyte X570 Aorus Elite (Rev 1.0) / Corsair Vengeance 16GB(2x8GB) 3200Mhz CL16 /PowerColor Red Devil RX 6750XT OC- MSI NVIDIA GeForce RTX2070 Gaming Z / ADATA 256GB XPG SX6000 PRO NVMe M.2 SSD / Seagate BarraCuda 2TB 7200RPM 256MB HDD / CM MasterLiquid ML240L / Dark N10 PRO / High Power 850W 80+ Gold 14cm
Meslek
Harita Mühendisi
Arkadaşlar merhaba, Sapphire Radeon RX 7900 XT Nitro+ Vapor-X modeline sahibim ve bu model de 3 adet BIOS modu mevcut. Kart üzerinden 3 adet seçeneğim var şu anda fabrikadan çıktığı şekilde normal modda kullanıyorum. 2. BIOS ve OC BIOS modu da mevcut. Ben OC yapmaktan pek anlamıyorum o butonu sağa çekersem otomatik kendi OC versiyonda mı çalıştırıyor ve kart performansında artış olur mu? Bu işlemi yapmamı önerir misiniz?

OC BIOS'ta daha cok FPS verdigini duymuştum

Peki bu kartın ömrünü azaltırmı yani sürekli OC modda oynarsam kartın parçaları sürekli daha yüksek ve sıcak çalışacağı için azalma olur mu ömründe?

Stok ayarlarda GPU sıcaklığı ve hot spot sıcaklığı kaç.

Peki bu kartın ömrünü azaltırmı yani sürekli OC modda oynarsam kartın parçaları sürekli daha yüksek ve sıcak çalışacağı için azalma olur mu ömründe?

Sıcaklığı tabii ki de artacaktır OC yaparsan.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok ayarlarda GPU sıcaklığı ve hot spot sıcaklığı kaç.
Stok ayarlarda warzone oyununda 72 dereceyi geçmiyor yaklaşık 5-6 saat aralıksız oynadım. Valorantta ise FPS sabitlemezsem en son 1000 fps de 73 derece gördüm ama 500-600 fps olduğunda ortalama 68-67 derecelerde takılıyor.

2 tane sıcaklık var. GPU temperature diğeri GPU temperature (hot spot ). İkisinin sıcaklıkları farklıdır.

2 tane sıcaklık var. GPU temperature diğeri GPU temperature (hot spot ). İkisinin sıcaklıkları farklıdır.

Hocam biliyorum. Ben normal ekran kartı sıcaklığı 65-67 iken hotspotu en fazla 75 derecelerde gördüm. Ekran kartı 73 derece iken en fazla hotspot 79 derece gördüm kartın kalınlığı çok fazla olduğu için hotspot aşırı yüksek olmuyor bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…