Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim, 650W +80
ThermalTake aldım ve yerleştirdim. Bilgisayarı açıp ekran kartının driverini yükledikten sonra sorunlar oluşmaya başladı.
Sistemi tekrar yazıyorum
- Intel i7 870 - 2.93 Ghz
- Sapphire RX-470
- Mainboard hakkında bilgim yok, PCI-E X16 Slota sahip
- 6 GB 2133 MHZ RAM
-
ThermalTake 650W +80 BRONZ
- Windows 7 Home Premium İşletim Sistemi
Oluşan sorunlar ve sonuç ...
- Fanın hızlı dönmesine şüphelendim, GameBooster programı yüklüydü. O program ısı değerlerini görmek için hali hazırda kullanıyordum. Ekran kartını çok aşırı fazla bir derecede gösterdi(hatırladığım kadarıyla 35.000C gibi saçma bir değer yazıyordu.)
- Biraz takılınca bilgisayarın restart atması.
- Ekranın çizikli kitlenmesi
- Mavi ekran vermesi
- Son olarakta artık bilgisayar açılmıyor ! (fanlar çalışıyor açılırmış gibi, pc kapanıp tekrar açılıyor defalarca.)
•Sorun ekran kartında olabilir herhangi bir bileşeni bozmuş olabilirim, sizce ekran kartımı yandı ?
•Yoksa işlemciden mi kaynaklamış olabilir ?
(Bildiğim kadarıyla darboğaz sorununda restart atması değilde performansın düşmesi olarak biliyordum. Acaba darboğaz söz konusu olabilir mi ?)
•Ekran kartı bozuk çıkmış olabilir mi?
•Güç kaynağı yanmış olabilir mi ?
Çok moralim bozuldu, lütfen cevaplarınızı bekliyorum, cevap verenlere şimdiden teşekkürler.
Sorun Çözüldü !
Sebebi; anakartın RAM çentikleri 2 tane, ekran kartını takınca altındaki çentikleri indirip RAM leri havaya kaldırmış... Eski ekran kartını takıp sistem çalışıyor mu diye bakarken fark ettim
Pense ile ekran kartının altındaki çektikleri çekip çıkardım, Sistem gayet düzgün çalışıyor.
Cevap verip ilgilenen 2 kardeşime teşekkür ederim. İyi sosyaller.