Sapphire RX 570 8 GB Pulse fan hızı ayarı

harunatci

Centipat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Az önce bir video izledim ve videodaki arkadaşın anlattığına göre ve faydasını da görmüş kendisi fotoğrafta belirttiğim gibi bir fan hızı ayarı yapmış bende böyle bir ayar yaptım arkadaşınki gibi sizce nasıl? Ekran kartım hemen ısınıp 75 dereceleri gördüğü için böyle bir şey yaptım sizce zararı olur mu yüksek fan hızının ekran kartına?

Ekran Alıntısı.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğru anladıysam, kart 45 dereceye gelirse fan yüzde 60'da çalışacak misal değil mi?
Pek verimli olmamış zira Asus'un kendisiydi yanlış hatırlamıyorsam fanların sürekli yüksek devir dönmesi ciddi manada fan ömrünü kısaltır şeklinde bir grafikli veri paylaşmıştı.
Yani siz otomatikte kullanın. Hem ne gerek var o sesi çekmeye? 70-75 dereceler normaldir zaten ekran kartları için. 80 derece ve üzerini isterseniz ayarlayın.

75 üstü tehlike arz etmez mi? Yani daha serin çalışabilecekken yüksek sıcaklıkts çalışmaması için yaptım bu ayarı fanın hızlı çalışması eğer ekran kartına zarar verir ise tekrardan otomatiğe alırım.

Vallahi ben RX570 kullanıyordum sırf sıcaklık değerleri için model yükselteyim dedim bu elime geldi bu daha yüksek sıcaklık çıkarınca meydana birazcık sekteledim açıkçası hayal kırıklığına uğradım. Eğer yapmam gereken başka bir şey var ise söylerseniz sevinirim. Bu arada videodaki arkadaş termal macun dedi ben bu ekran kartını sıfır kutuda aldım fabrika tarafındam maacunlanıp mı gönderiliyor yoksa yapılmadan mı gönderiliyor? Ona göre macun yapmak istiyorum. Teşekkürler.

Kartı ne zaman aldınız? 2 seneyi geçmediyse macuna gerek yok.
Çok ısınıyorsa undervolt yapabilirsiniz. RX serisinde yapan çok. Ama biraz kuruntu yapıyorsunuz gibi geldi bana:) Güncel iyi grafikli bir oyunu şöyle yarım saat 1 saat yüksek ayarlarda oynadığınız zaman sıcaklık ne oluyor? Önemli olan bu. Msi afterburner ile takibini yapabilirsiniz anlık olarak.

Ekran kartı bir günlük daha 😂 kuruntudan öte yani örneğin CS:GO'da düşük ayarlarda 10-15DK içinde 72-74 dereceleri buluyor bence anormallik var. Undervolt çok araştırdım fakat tutturamadım bir türlü.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı