Sapphire RX 570 mavi ekran hatasi

KayıpG

Decapat
Arkadaşlar merhaba. Yakın zamanda RX 570 4 GB Sapphire Pulse marka bir kart aldım taktım sisteme. Driver kurarken sistem kilitlendi. Sonra format atıp yeniden kurdum sorunsuz çalışmaya başladı. önce kartı 720P-1080P-2K ve 4K olmak üzere her türlü koşulda extrem şartlarda ağır bir teste soktum özellikle FurMark ile tertemiz testleri tamamladı. Kartın sıcaklığı maks 70 santigrat oldu. Ekran kartında problem olsaydı zaten testleri tamamlayamazdı. Windows en son güncellemeleri kurduktan sonraki süreçte ilk 4 gün durum temiz iken sonraki günlerde aşağıda belirteceğim mavi hatalar vermeye başladı. Ne yapmak gerekiyor diye sizlere danışmak istiyorum. Saygılarımla ektedir;

• i3 3220
  • ASUS B75M-A (BIOS ekranı çizik. Uzun zamandır bu şekilde)
  • 2x4 1333MHz Bellek (Biri problem yaratıyordu formattan önce silgiyle sildim düzeldi)
  • RX 570 4 GB Pulse (Sıfır yeni aldım eğer problem varsa ona göre iade etmeyi düşünüyorum ancak testleri tamamlayamazdı diye düşünüyorum)
  • OCZ 550W +80 Plus (6.yılına giriyor şu ana kadar çıt etmedi maşallah)
  • (Kart darboğazdan dolayı tam gücünü hiçbir oyunda kullanmıyor yüzde 50'nin üstüne çıktığını görmedim. Maks 90 Watt harcadı şu ana kadar PSU sorunu olacağını düşünmüyorum.)

Mavi baş belaları;
  • Critical proccess died
  • System service exception
  • Kernel data impage error
  • Unexpected store expection
GTA V yükleme ekranında bu hatalardan birini veriyor. (Bazen oynatıyor bazen yüklemede mavi zulmü yaşatıyor)

PES 2019 da bazen tertemiz oynatıyor bazen hata veriyor. Ne halt ettiğini tam çözemedim.

Başka bir oyunla test etmedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Recep gereksiz atar yapmış. Sorun ekran kartında değil, Windows kaynaklı. DDU ile Driver siliyor arkadaş, yeni sürücüyü yüklüyor lakin W10 nereden buluyorsa yeni sürücü var diye sormadan otomatik Driver güncelleme yapıyor. Bu noktada arkadaşın bahsettiği hata kodlu mavi ekranı veriyor. Bende konu açtım bunun için. Ben sadece Windows'un otomatik sürücğ güncelleme kapatmasını arıyorum. Her türlü yolu denedim ama 1-2 gün içinde yine otomatik sürücüyü yüklüyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartını iadeye gönderdim. Onboard ekran kartını kullanırken yine mavi ekran yedim. Demek ki problem ekran kartında değilmiş. Ne yapmak gerekiyor acaba ya 6 yıldır güncelleme yapmadan bir kere bile mavi yemedim. Şimdi temiz kurulum yapayım dedim ekran kartı için otomatik güncelleyince bir sürü sorun başgösterdi.

Biliyorum hocam aynı sorunu bende yaşıyorum. Güvenli modda temiz kurulumdan sonra şu ayarları yap driverlari güncellemeyi kapatıyormuş. Ben yeni yaptım pubg yükleniyor. Yüklensin deneyeceğim. Bende sadece yüksek grafik isteyen oyunlarda bu sorunu yapıyor.

Hocam ekran kartınız nedir ? Durumdan haberdar eder misiniz?

Takma dostum saçma kurallar işte bana da güya noktadan sonra boşluk bırakmamışım diye ceza vermişlerdi öncelikle geçmiş olsun diyorum keşke "ASUS", "MSI" gibi markalar alsaydın neyse umarım çözersin dostum.

Selamlar aynı sorunu yaşıyordum, keşke öncesinde görebilseydim sizi. Öncesinde ekran kartını çıkarıp sorunu deneseydiniz, yine mavi ekran alırdınız. Sebebi PSU.

Critical Process Died hatasını bende alıyordum, PSU değişince düzeldi. Kendinize bir PSU alarak sisteminizi güncelleştirmeye başlayabilirsiniz, iyi günler.

Sapphire kartların neyi kötü birisi açıklasa bana ya. Ben 10 yıldır bu sektörü takip ediyorum Sapphire kullanırım daha bugüne kadar bir sorun göremedim. Markayı yerden yere vurdunuz Recep bey.

10 senedir uzaktan takip ediyorsunuz sanırım. Ben 2005 yılında CHIP'te staja başldım. O tarihi başlangıç sayarsak 15 senedir sektördeyim. Sadece CHIP Online Forum'da 9000 mesajım var. Burada 60.000'i geçti. Binlerce soru cevapladım ve en çok arıza çıkartan kart Sapphire oldu.

Onboard kullanırken aldığınız mavi ekranın sebebi başka, harici kullanırken aldığınızın sebebi başka olabilir. Onboard kullanırken de mavi ekran almanız, sorunun ekran kartında olmadığı anlamına gelmez.

Minidump paylaşırsanız bakabiliriz.

En çok arıza çıkartan OS'da Windows 10

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…