Sapphire RX 570 no signal hatası

Kerimcan980

Decapat
Bugün Vatan'dan bilgisayar topladım, montajını orda yaptırdım. Şimdi eve geldim kasaya elektrik geliyor ve çalışıyor sıkıntısı yok ama monitörü takınca no signal yazıyor. İşletim sistemini daha kurmadım ama ekranda takılı parçaların yazması gerekiyor diye biliyorum. Sizce geri götürmeli miyim yoksa sistem kurarsam düzelir mi?

Parçalar:
  • Ryzen 5 2600
  • Asus TUF B450 plus
  • Rx570 Sapphire
  • Corsair 8 GB 3000 MHz
  • 1 TB WD Blue

Son düzenleyen: Moderatör:
Görüntü kablosunu ekran kartının çıkışına taktınız değil mi? Anakarta değil.

Monitörünüzde birden fazla aynı girişten var ise diğerine takıp deneyebilirsiniz.

Kablonuzu ekran kartının çıkışına bağladığınızdan emin olunuz. Ekran kartının PCI slotuna iyi oturduğundan emin olunuz. Mümkünse başka kablo ile deneyiniz.

Ekran kartının girişine bağladım. Monitörün içinden çıkan kabloyu denedim. Ama sorun devam etti pazartesi vatana tekrar gideceğim.

Orada montajı yapılıp test edilmedi mi ? Çok güvenmemek gerekiyor. Aynı mağazadan toplattığımız Server bilgisayar ses yaptığı ve sürekli mavi ekran hatası verdiği şikayeti geldi. Kasayı kontrol ettiğimde güç kablolarından birinin işlemci fanına sürtündüğünü ve Ram in çapraz takılıp tam oturtulmadığını gördüm, muhtemelen bu nedenledir ki Ram arızalanmıştı.Ram'i servise gönderdim ve sunucu bilgisayar olduğu için servisi bekleyemeyeceğimden aynı ramden tekrar satın almak zorunda kaldım.
Montaj yapılırken yanlarında durun ve en az yarım saat sistem kararlılık testi yapmalarını isteyin çünkü malum mağaza kendisini T.C yasalarından üstün görüyor ve iade işlemlerinde zorluk çıkarıyor kendi hataları olsa dahi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…