Sapphire RX 570 O.C 4 GB Sinyal Yok Hatası

ZUGOC

Decapat
Merhaba arkadaşlar, yazımda bilerek fazla detay vereceğim ki zaman kaybı yaşamayalım. Dün Vatan'dan RX 570 aldım. GTX 760 vardı onun yerine takıp çalıştırdığımda ekrana sinyal gelmedi. Ama fanlar hep dönüyor. HDMI tabii ki ekran kartına takılıydı ve 8 pin PCI-E kablosu tabii ki bağlıydı. BIOS son sürüm günceldi. PC'yi anakarttaki ekran kartından açıp çalıştırdığımda görüntü bağdaştırıcısında sadece işlemcideki Intel gözüküyor. DDU ile güvenli modda açıp eski ekran kartına ait bütün dosyaları silmiştim. AMD sitesinden güncel driverları indirip hızlı kurulum yapmayı denediğimde en son "bu bileşenler zaten yüklü." hatası aldım. Özel kurulum yapmayı denediğimde ise "AMD donanımı bulunmuyor" hatası alıyorum.

BIOS'tan internal GPU'yu kapadığımda ise PC'ye görütü verebileceğim hiçbir ekran kartı kalmadığı için eski GTX 760'ı takıp HDMI ile BIOS'tan tekrar internal GPU'yu aktif ettim. Vatan'a hemen geri götürüp orada RX 570'i denemelerini istedim. Oradaki PC'de görüntü bağdaştırıcısında ekran kartı gözüktü ve sorun olmadığını belirttiler. İnternetten RX 570 ile uyumlu anakartlara baktığımda kendi anakartımı gördüm yani anladığım kadarıyla destekliyor. (RAM'lerde yerinden çıkma falan yok soracak olursa diye belirteyim.) Bana vatanda PC'de yüklü olabilecek bir program ekran kartını görmeyi engelliyor dediler ve format atmamı önerdiler. Format attığım halde bir şey değişmedi. Arkadaşın Asus RX 570'ini deneme amaçlı taktım ve aynı sorun mevcut. Fanlar dönüyor ışığı çalışıyor ama ekran kartından PC açılmıyor. Aynı arkadaşın PC'sine benim 570'i taktığımda HDMI ile PC çalıştı ama driverlar yüklü olduğu halde ekran kartı oyunları 5-10 FPS ile çalıştırdı sanırım Asus yazılımı ve Sapphire yazılımı farklı olduğundan uyumlu olmadı. Denemediğim ne kaldı bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim.

PC özelliklerim:

Son düzenleyen: Moderatör:
Sanırım okumamışsınız dalga geçer gibi konuşuyorsunuz?
Aslında okumuştum, gözümden kaçmış pardon. Farklı bir anakartla deneme imkanınız var mı? Arkadaşınızın ekran kartıyla da aynı sorunu yaşadığınızdan, sizden kaynaklı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Çözüldü. Bilgisayarcıya gittim anakart uyumlu dedi ama sorunun sebebini bulamadı. Vatana bilgisayarı komple alıp gittim derdimi anlattım onlarda sorunu bulamadı başta. Sorun benim anakartın AMD ekran kartlarıyla olan uyumsuzluğundanmış. Hiç bir AMD kartını her nasıl oluyorsa çalıştırmadı. Nvidia takınca sorun kalmadı. Ekran kartını nvidia'ya geçirdim sonuç olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…