Sapphire RX 570 tek güç kablosu ile kullanma

godmode1

Decapat
Arkadaşlar normalde bu kartı değil Asus olanını satın alacaktım fakat fiyatı arttı. Sapphire RX 570 NITRO+ OC GDDR5 4GB versiyonunu almaya karar verdim ancak 6 ve 8 pin girişi varmış bu kartın. Kasamda güç kaynağımın 6 pin çıkışı var ve ekstradan 2 pin var. Sadece 6 pin ya da 8 pin ile bağlasam kullanabilir miyim? Hiç bilgim yok bu konuda. 650 watt güç kaynağım var, bu kart 195 watt güç tüketimi gösteriyor sorun yaşar mıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
6+2'yi 8 pin girişine takabilirsin. Bu şekilde kullanılabilir fakat kartı zorlarsan yük altında kapanma, görüntü gitme gibi sorunlar yaşayabilirsin.

Kartın güç bağlantısını tam yapmanızı öneririm.
Doğrudan 8 pin yerine aynı kablodan çıkan 6 ve 2 pinli kabloyu birleştirip 8 pin olarak kullanabilirsin. Yani 6+6+2 şeklinde.

RX 570 ITX modeline bakabilirsin 120W güç tüketimi var ve 6 pin güç çıkışı istiyor sadece. Yalnız diğer modellere göre daha çok ısınıp daha az FPS veriyor. 4-5 derece fazla 2-3 FPS az.

Oc yapmayı düşünmüyorum. Sadece oyun oynayıp dizi izlerim. Bu kartı zorlamak olur mu? Yoksa zorlamaktan kastınız oc mi?
Cevaplar mısınız?
6+2'yi 8 pin girişine takabilirsin. Bu şekilde kullanılabilir fakat kartı zorlarsan yük altında kapanma, görüntü gitme gibi sorunlar yaşayabilirsin.

Kartın güç bağlantısını tam yapmanızı öneririm.
6+2 ile kullansam kartı diğer 6 boş kalsa. Sadece apex legends, league of legends, overwatch tarzı oyunlar oynasam ve dizi, video izlesem bu işlemler kartı baskı altında bırakmak olur mu? Yani elbette baskı olacak fakat oc vs yapmayacağım. Bilgilendirir misiniz?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı