İşlemci olarak Ryzen 3600 veya 3600X olabilir. İlerde OC yaparım derseniz kaliteli silikonları olmasından ötürü 3600X daha iyi bir seçim olur.
Anakart olarak B450 Tomahawk Max, B450 GAMING Plus Max, B450-A PRO Max modellerini öneririm. Anakartta argb olsun, görüntüsü de güzel olsun çok iyi VRM’leri olmasına gerek yok derseniz B450 Aorus Elite'de olabilir.
Kasa olarak Aerocool Airhawk Duo, bütçe artarsa Cooler Master H500 alınabilir. Aldığınız kasanın önünün ızgaralı olmasına dikkat edin, hava akışı daha iyi olacaktır.
İçinde güç kaynağı bulunmayan bir kasa alırsanız ekstra güç kaynağı olarak 750W alın bence ileriye dönük olur ve ilerde yaptığınız yükseltmelerden sonra güç kaynağını değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ben High Power 750W 80+ Gold kullanıyorum. Her markanın güç kaynağı da alınmaz bu arada. Düşük bütçeli High Power, Sharkoon tarzı markalara yönelebilirsiniz. Her ne kadar biraz eski olsa da kaliteli bir model. Bu fiyata 750W yarı modüler bir güç kaynağı bulamazsınız;
High Power 750W 80+ Bronze Element Smart Mavi Ledli 56A@12V Güç Kaynağı (HP-EP-750S) | Teknobiyotik
High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80Plus Bronze 56A@12V Güç Kaynağı Bilgisayarınızın gücünü maksimum seviyeye çıkaran ve yüksek verimliliği ile tasarruf sağlayan Element Smart 750S, Mavi Led Aydınlatması ile kasanıza ışık saçıyor. High Power Element Smart 750S Güç Kaynağı ile...www.teknobiyotik.com
İşlemci olarak Ryzen 3600 veya 3600X olabilir. İlerde OC yaparım derseniz kaliteli silikonları olmasından ötürü 3600X daha iyi bir seçim olur.
Anakart olarak B450 Tomahawk Max, B450 GAMING Plus Max, B450-A PRO Max modellerini öneririm. Anakartta argb olsun, görüntüsü de güzel olsun çok iyi VRM’leri olmasına gerek yok derseniz B450 Aorus Elite'de olabilir.
Kasa olarak Aerocool Airhawk Duo, bütçe artarsa Cooler Master H500 alınabilir. Aldığınız kasanın önünün ızgaralı olmasına dikkat edin, hava akışı daha iyi olacaktır.
İçinde güç kaynağı bulunmayan bir kasa alırsanız ekstra güç kaynağı olarak 750W alın bence ileriye dönük olur ve ilerde yaptığınız yükseltmelerden sonra güç kaynağını değiştirmek zorunda kalmazsınız. Ben High Power 750W 80+ Gold kullanıyorum. Her markanın güç kaynağı da alınmaz bu arada. Düşük bütçeli High Power, Sharkoon tarzı markalara yönelebilirsiniz. Her ne kadar biraz eski olsa da kaliteli bir model. Bu fiyata 750W yarı modüler bir güç kaynağı bulamazsınız;
High Power 750W 80+ Bronze Element Smart Mavi Ledli 56A@12V Güç Kaynağı (HP-EP-750S) | Teknobiyotik
High Power Element Smart 750W Mavi Ledli 80Plus Bronze 56A@12V Güç Kaynağı Bilgisayarınızın gücünü maksimum seviyeye çıkaran ve yüksek verimliliği ile tasarruf sağlayan Element Smart 750S, Mavi Led Aydınlatması ile kasanıza ışık saçıyor. High Power Element Smart 750S Güç Kaynağı ile...www.teknobiyotik.com
MB511’i önermeyi unutmuşum, o da güzel kasadır, tavsiye ederim.Çok açıklayıcı bir yorum oldu teşekkürler.
İşlemci için karar vermiştim ama anakart ve kasa konusunda kararsız kalmıştım Cooler Master MB511 kasa düşünmüştüm ilk başta 650W 80+ güç kaynağı yanında geliyor.
Önerdiğiniz kasaya
MB511’i önermeyi unutmuşum, o da güzel kasadır, tavsiye ederim.
VRM olarak kötü bir anakart o, giriş seviyesi zaten. Ekstra masraf yapmak istemiyorsanız kullanabilirsiniz. Anakartın PCI 4.0 desteklemesi oyun performansı anlamında bir ekstra katmayacak. Performans farkı yok yani. Ama ileride çıkan ekran kartlarında yapabilir, kesin olmamakla birlikte. Bir de PCI 4.0 M.2’lerin okuma yazma hızları çok yüksek oluyor. Yani kısaca özetlemek gerekirse X570 anakarta 3600 ve 3600X için gerek yok. Önerdiğim anakartlar fazlasıyla yeter. B450M-K da yeter ekstra masraf yapmak istemiyorsanız. Ben olursam şimdilik B450M-K ile idare ederim. İhtiyaç olunca daha iyi bir anakart alırım hem de fiyatları ucuzlamış olur.Anakart olarak elimde 1 hafta kullanılmış ASUS Prime B450M- K modeli var çift RAM girişli.
Bunu kullansam uyarmı sisteme.
Bir de ekran kartı 4.0 olduğu için PCI-e 4.0 destekli bir anakart daha uyumlu olur muş öyle araştırdım.
VRM olarak kötü bir anakart O, giriş seviyesi zaten. Ekstra masraf yapmak istemiyorsanız kullanabilirsiniz. Anakartın PCI 4.0 desteklemesi oyun performansı anlamında bir ekstra katmayacak. Performans farkı yok yani. Ama ileride çıkan ekran kartlarında yapabilir, kesin olmamakla birlikte. Bir de PCI 4.0 M.2’lerin okuma yazma hızları çok yüksek oluyor. Yani kısaca özetlemek gerekirse X570 anakarta 3600 ve 3600X için gerek yok. Önerdiğim anakartlar fazlasıyla yeter. B450M-K'da yeter ekstra masraf yapmak istemiyorsanız. Ben olursam şimdilik B450M-K ile idare ederim. İhtiyaç olunca daha iyi bir anakart alırım hem de fiyatları ucuzlamış olur.
Güzel bir sistem oldu. Benim önerim bütçe yetiyorsa 3600X, silikonları daha kaliteli, daha yüksek frekanslarda çalışıyor ve ilerde OC yapmayı düşünürseniz yüksek değerlere çıkıp fazlasıyla memnun edecektir sizi. Anakartı da dediğim gibi madem elinizde var bir daha masraf etmeyin, ihtiyaç olursa değiştirirsiniz. Kasa olarak MB511 yakışır bu sisteme. İlerde isterseniz bir de Cooler Master ML240L takarsınız sisteme bal kaymak olurO halde R5 3600 ya da 3600X ile beraber tavsiye ettiğiniz kasalardan birini alacağım.
Corsair Vengeance 3000MHz 2x8 GB RAM.
Samsung 970 Pro 512 GB M.2 SSD.
ASUS Prime B450M- K anakart.
Sapphire RX 5700 XT Nitro+ ekran kartı.
Sistem bu şekilde olacak.
Monitör olarak elimde Gamepower GPR27C1MS144 27" 144Hz 1ms mevcut.
Sanırım eksik bir şeyler kalmadı.
Güzel bir sistem oldu. Benim önerim bütçe yetiyorsa 3600X, silikonları daha kaliteli, daha yüksek frekanslarda çalışıyor ve ilerde OC yapmayı düşünürseniz yüksek değerlere çıkıp fazlasıyla memnun edecektir sizi. Anakartı da dediğim gibi madem elinizde var bir daha masraf etmeyin, ihtiyaç olursa değiştirirsiniz. Kasa olarak MB511 yakışır bu sisteme. İlerde isterseniz bir de Cooler Master ML240L takarsınız sisteme bal kaymak olur