Sapphire RX 5700 XT SE fan sorunu

SendekiBen09

Centipat
Arkadaşlar benim ekran kartım bu:
  • Sapphire RX 5700 XT Nitro+ SE
Bu kart belli bir dereceye yani 50 veya 55 dereceye ulaşınca otomatik fanları çalışıyordu. Şimdi hangi oyuna girsem, 40 derecede bile olsa fanları çalışmaya başlıyor. Bunun sebebi ne olabilir? 20.2.2 sürümünü kullanıyorum. Bu durum normal midir? Ve bu kart için en iyi FPS veren sürüm hangisidir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 20.3.1 sürümüne güncelledim. Isı değerlerim bir tık yükseldi. Doğru orantılı olarak fps değerimde ilginç biçimde yükseldi. Daha çok tazecik güncelleme olduğu için net bir şey söylemiyorum tabi.

Bende bu sürüme geçmeyi istiyorumda ısınma çok oluyor, bir zararı olur düşüncesi ile 20.2.2 sürümüne geri döndüm. FPS farkı bariz ortada ama.

Aynı sorunu ben de yaşıyordum çözümü böyle buldum. 0 RPM modunu el ile açacaksınız;
fan.png

Size bir şey daha sorabilir miyim?
Hangi sürümü kullanıyorsunuz acaba, söyler misiniz?
En son 20.2.2 idi. Dün BF4'te sorun yaşayınca 19.9.2 kurdum saçma bir CW sesi gelmeye başladı PC'den, bugün bir kez daha 20.2.2 kurdum sorun yaşamayınca bir de 20.3.1'ü deneyeyim dedim şuan ondayım. Bir sorun yok bir kaç saattir gözlemlediğim kadarıyla.

En son 20.2.2 idi. Dün BF4'te sorun yaşayınca 19.9.2 kurdum saçma bir CW sesi gelmeye başladı PC'den, bugün bir kez daha 20.2.2 kurdum sorun yaşamayınca bir de 20.3.1'ü deneyeyim dedim şuan ondayım. Bir sorun yok bir kaç saattir gözlemlediğim kadarıyla.

Teşekkür ederim, geri dönüşünüz için. Bende 20.3.1'e geçtim şimdilik iyi gözüküyor.

Teşekkür ederim, geri dönüşünüz için. Bende 20.3.1'e geçtim şimdilik iyi gözüküyor.
Bende bir sorun yaşamadım ama sıcaklıkları vs gözlemleme şansım olmadı. Yarın detaylı bakacağım. Duruma göre 20.2.2'ye geçebilirim. Bu arada sizin oyun içinde frekans değerleriniz nasıl? Benim kart Nitro+ olmasına rağmen 20.2.2 ile frekans değerleri coştu diyebilirim. Furmark'ta 2040MHz'de, oyunlarda da 2000-2045 arası gidip geliyor. Benim kartın boost frekansı bile 2010MHz :D Niye bu kadar coştu anlamadım.

Bende bir sorun yaşamadım ama sıcaklıkları vs gözlemleme şansım olmadı. Yarın detaylı bakacağım. Duruma göre 20.2.2'ye geçebilirim. Bu arada sizin oyun içinde frekans değerleriniz nasıl? Benim kart Nitro+ olmasına rağmen 20.2.2 ile frekans değerleri coştu diyebilirim. Furmark'ta 2040MHz'de, oyunlarda da 2000-2045 arası gidip geliyor. Benim kartın boost frekansı bile 2010MHz :D Niye bu kadar coştu anlamadım.

Benim kart biraz fazla besili :D
1222.jpg

Sizinki deliydi iyice manyak etmişler bunu :D 2070MHz nedir yahu, sizinkinin de boost frekansı 2035MHz. Bildiğim kadarıyla diğer markalarda yok bu. Bizim kartları delirtmişler :D Bu arada bu kartları maksimum 2150MHz’e çıkartabiliyoruz OC ile. 2150MHz’e alınca 2100MHz’de çalışıyor orfalama. Yani sizin kart nerdeyse OC ile bile çıkabileceği maksimum frekansta çalışıyor :D

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı