Sapphire RX 5700 XT tek fanlı model boşta 74 derece normal mi?

Kullanılan termal macun kalitesiz olabilir veya uygulama biçimi yanlış olabilir. Bir de ekran kartı tek fanlı demişsiniz, onu da göz ardı etmemek lazım.
Cevapların için teşekkür ederim yarın bir daha thermal macunu ve kasayı temizleyeceğim devam ederse buraya dönüş yapacağım. Bir de önerdiğin bir thermal macun varmı?

Cevapların için teşekkür ederim yarın bir daha thermal macunu ve kasayı temizleyeceğim devam ederse buraya dönüş yapacağım. Bir de önerdiğin bir thermal macun varmı?
Benim önerim HY883 alabilirsin. 6.5wmk gayet yeterli ve aynı fiyat bandına nazaran bu 30gr, diğerlerinden çok daha fazla. Ben bunu kullanıyorum ve 2 fanlı soğutucu ile i7 4770 (84W) maksimum 59 derece.

Uzun bir süre sonra dönüş yapıp konuyu kapatıyorum. 5700XT ile alakalı bu konuyu açma sebebim ekran kartı hot spot 110 derecede kendini kapatıp fan hızını %100 alaması sebebiyleydi ve önerilerdeki gibi thermal macunu yeniledim fakat normal ısıdan 10 derece oynarken hot spot değeri değişmedi bende under wolt yapmayı denedim fakat hot spot değişmeyince gpu saat hızını 1600, volt ise 850 sabitleyerek 97 max hotspota sabitleyip 7 fps değer kaybı yaşadım ve çözüm olarak bunu kullandım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…