Çözüldü Sapphire RX 580 4 GB Nitro+ Sistemde mavi ekran alıyorum

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Arkadaşlar 3 gün önce Sapphire TriXX adlı programdan fan kontrol için indirdim ve fan testi yaptım. O günden sonra For Honor oyunuda ekran kartı crash yedi ve bir mavi ekran aldım daha sonrasında bu olay 1 kez daha oldu. Ve şimdi CS oynarken bir anda mavi ekran yedim minidump dosyaları linki;
Sorun nedir acaba? Direkt format falan mı önerirsiniz? Format sıkıntı olmaz benim için kesin çözüm o ise. Flash falan hazır atabilirim hemen.
Bu arada ekran kartı Sapphire RX 580 4 GB Nitro+
Windows 10 Pro 64 Bit.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Zannetmiyorum ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız sorunlu gözüken sürücünün donanım kimliğini ve anakartınızın marka modelini belirtin.

Bir de hocam, dün birkaç konuya baktın sainmadan dolayı olabilir diye yazan arkadaşlar olmuş. Ben de eskiden bunun macununu değiştirmiştim. Kartı akşam açtım. Bir baktım, macun iyice kurumuş, bitmiş. Yeni macun aldım hemen akşam. Bu mkx4 diye bir macun vardı, ondan aldım. Acaba sorun bu macun olabilir mi? Kartın o kısmında komple bitmiş neredeyse.

Hocam çözümü ilk önce GPU saat hızı ayarlamadan -%25'e getirerek çözdüm fakat içime sinmedi. Neden -25 de kullanayım dedim ve stabil sürümleri araştırayım dedim. 2020 senesinden 20.9.1 sürümünü önerenler çok oldu. DDU ile güvenli modda silip 20.9.1 sürümünü temiz bir şekilde sildim ve VGA çevirici ile bağlayan falan varsa ayarlardan HDMI güvencesini kapatsın, ben de kapattım. Sorun şu an için düzgün, bir sıkıntı çıkarmıyor. Yardımlar için çok teşekkür ederim. Sıkıntı çeken arkadaşlar çözüm bu ikisinden biri düzgünce yapın, sıkıntı çıkmasın.
Zannetmiyorum ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız sorunlu gözüken sürücünün donanım kimliğini ve anakartınızın marka modelini belirtin.
hocam çözdüm olayı sorun kablodaymış herhalde ben sabah gpu saat hızını radeon ayarlarından düşürmüştüm -%25 de idi içime bi merak indi bende -%50 ye ldım bide furmark açtım denedim sonra -%40 a aldım furmark çalıştırdım çıt çıt diye ses geliyo kasadan sonra -%30 a alıyım dedim çalıştırdım hala çalışıyor ama kasadan ses geliyor neyse furmark bitti en son -%20 ye alıyım bi dedim aldım tam furmark a bastım bi koku gelmeye başladı kasadan bi baktım kasaya bu 8 pin molex kabloları varya onlar power daki molex kabloları ile kaynamış resmen ateş almış yanıyo neyse pc yi kapattım hemen ekran kartının soğutucusunu felan çıkardım baktım kartta bişi yok bu molex kablosundan aldım geldim şimdi eve ekran kartı hala -%20 de kapattım onu normal hızına aldım bi furmark açtım bu sefer siyah ekran gelmedi oyunuda açtım ondada sıkıntı yok düzeldi şuan pc
DDU ile ekran kartı sürücünüzü kaldırın ve 20.11.2 sürümünü kurun.

Minidump paylaşın, müsait olunca bakarım.

Hocam bir de bu TriXX programında Sapphire yazısı Full mavi yanıyordu ben onu Rainbow'a almıştım oda düzelmedi bu kartı stok haline falan getirebilme şansımız var mı?
Ekran kartın arızalı olabilir mi?

Bir şeyi yoktu hocam o TriXX ile fan kontrol yaptın sonrasında bnlar oldu.
Bir de Sapphire yanan yerin ışığını değiştirdim sonrasında olanlar bunlar.

Ne kadar alakalı olur bilmiyorum ancak ben de Intel bir işlemci ve AMD bir ekran kartı kullanıyorum. Chipet sürücüsü ardından ekran kartına sürücü kurmayı her denediğimde mavi ekran ile karşılaştım. Ben de chipseti kaldırıp sadece ekran kartı kurdum. Belki, küçük bir yardımı olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…