Zannetmiyorum ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız sorunlu gözüken sürücünün donanım kimliğini ve anakartınızın marka modelini belirtin.
Bir de hocam, dün birkaç konuya baktın sainmadan dolayı olabilir diye yazan arkadaşlar olmuş. Ben de eskiden bunun macununu değiştirmiştim. Kartı akşam açtım. Bir baktım, macun iyice kurumuş, bitmiş. Yeni macun aldım hemen akşam. Bu mkx4 diye bir macun vardı, ondan aldım. Acaba sorun bu macun olabilir mi? Kartın o kısmında komple bitmiş neredeyse.
Bir de hocam dün birkaç konuya baktın ıainmadan dolayı olabilir diye yazan arkadaşlar olmuş bende eakiden bunun macununu değiştirmiştim kartı akşam açtım bir baktım macun iyice kurumuş bitmiş yeni macun aldım hemen akşam bu mkx4 diye bir macun vardı ondan aldım acaba sorun bu macun olabilir mi kartın o kısmında komple bitmiş neredeyse.
Hocam çözümü ilk önce GPU saat hızı ayarlamadan -%25'e getirerek çözdüm fakat içime sinmedi. Neden -25 de kullanayım dedim ve stabil sürümleri araştırayım dedim. 2020 senesinden 20.9.1 sürümünü önerenler çok oldu. DDU ile güvenli modda silip 20.9.1 sürümünü temiz bir şekilde sildim ve VGA çevirici ile bağlayan falan varsa ayarlardan HDMI güvencesini kapatsın, ben de kapattım. Sorun şu an için düzgün, bir sıkıntı çıkarmıyor. Yardımlar için çok teşekkür ederim. Sıkıntı çeken arkadaşlar çözüm bu ikisinden biri düzgünce yapın, sıkıntı çıkmasın.
Zannetmiyorum ancak içinizin rahat etmesini istiyorsanız sorunlu gözüken sürücünün donanım kimliğini ve anakartınızın marka modelini belirtin.
hocam çözdüm olayı sorun kablodaymış herhalde ben sabah gpu saat hızını radeon ayarlarından düşürmüştüm -%25 de idi içime bi merak indi bende -%50 ye ldım bide furmark açtım denedim sonra -%40 a aldım furmark çalıştırdım çıt çıt diye ses geliyo kasadan sonra -%30 a alıyım dedim çalıştırdım hala çalışıyor ama kasadan ses geliyor neyse furmark bitti en son -%20 ye alıyım bi dedim aldım tam furmark a bastım bi koku gelmeye başladı kasadan bi baktım kasaya bu 8 pin molex kabloları varya onlar power daki molex kabloları ile kaynamış resmen ateş almış yanıyo neyse pc yi kapattım hemen ekran kartının soğutucusunu felan çıkardım baktım kartta bişi yok bu molex kablosundan aldım geldim şimdi eve ekran kartı hala -%20 de kapattım onu normal hızına aldım bi furmark açtım bu sefer siyah ekran gelmedi oyunuda açtım ondada sıkıntı yok düzeldi şuan pc