undervolt yaparak siz de derin bir oh çekin Ben gerçekten çok korkuyordum undervolt yapmaya ama ekran kartım o kadar sıcaktı ki camı bile açmıştım ama artık cam açık değil Undervolt yapmadan önce kasa camım kapalı halde fan hızı %55'te iken 82-83 dereceleri görüyordu ve maalesef kasa camını açmak zorunda kaldım. Ancak yine de çok bir fayda etmedi 3 4 5 derece düştü. Ancak konularda yardımcı olan arkadaşlar sayesinde ben de yapmaya karar verdim.
Bu ayar kesinlikle benim tercihimdir, sizde error verebilir sorumluluk size aittir.
Benim ekran kartı modelim tam olarak şudur: Sapphire RX580 Pulse GDDR5 8 GB 256Bit AMD Radeon DX12 ekran kartı. Ancak aynı model olsa bile aynı değerleri taşımaz(taşımayabilir) benim yaptığım değerleri yapıp, değer verebilirsiniz..
Ekran kartı undervolt değerlerim şu şekildedir. ( Fanın dönme hızınısiz sıcaklığa göre kendiniz de ayarlayabilirsiniz.)
Umarım en iyi değerleri bulup ekran kartı sıcaklığınızı düşürürsünüz.
Aynı karta sahibim ve düzgün ayarları bir türlü bulamadım. Hangi belleği kullanıyor kartınız ? Benim kart Samsung kullanıyor. Değerleri yarın deneyeceğim umarım başarılı olur.
Aynı karta sahibim ve düzgün ayarları bir türlü bulamadım. Hangi belleği kullanıyor kartınız ? Benim kart Samsung kullanıyor. Değerleri yarın deneyeceğim umarım başarılı olur.