Çözüldü Sapphire RX 6600 fanları dönmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

nrywq4

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Dostlar merhaba, Sapphire Pulse RX 6600 ekran kartına sahibim ancak bu kartın oyunlarda fanı dönmüyor bu yüzden 73 derece gibi sıcaklıklarda çalışıyor. Malum yaz, hava zaten sıcak bir de PC'den sıcak hava gelince insanı bayıyor. Benim sorum şu: Ben MSI Afterburner'den fanların hızını arttırısam veyahut Afterburner uygulamasını çalıştıtırsam fanlar %40-50 civarlarına geliyor. Bu bir hata mı yoksa kart bu şekilde mi tasarlandı? Bu durumu giderebilmenin bir yolu var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI Afterburner ile fan ayarı yaptıysan, Radeon Software kartın yazılımı ile çakışabiliyor ve bug oluyor. Evet bu sorunu bende yaşadım, az kalsın ekran kartım bozulacaktı 95 dereceye çıkmıştı fanları devreye girmediği için. MSI da fan ayarın varsa onu sıfırla, ekran kartı driverlarını kaldırıp tekrar yükle. PC'yi yeniden başlat, yine fanlar belli bir sıcaklığa gelince otomatik çalışmıyor ise, Radeon Software'dan performans > ayarlanıyor > ince ayar kontrolleri. Belli sıcaklıklarda fan hızının hangi ayarda çalışacağını ayarla ve kaydet. Ben böyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım. (RX560)

1719297614748.png
Şuanki güncel kartların çoğunda bu teknoloji mevcut belli bi derecelere kadar fanlar dönmüyor iyi birşeymi kötü birşeymi tartışmaya açık bir konu ama en azından 60-65 gibi derecelerde düşük rpm de dönmesi gerektiğini düşünüyorum

Şu anki güncel kartların çoğunda bu teknoloji mevcut belli bir derecelere kadar fanlar dönmüyor iyi bir şey mi kötü bir şey mi tartışmaya açık bir konu ama en azından 60-65 gibi derecelerde düşük RPM de dönmesi gerektiğini düşünüyorum

Teknoloji iyi fan ömrünü uzatıyor ama 73 derece fazla.

MSI Afterburner ile fan ayarı yaptıysan, Radeon Software kartın yazılımı ile çakışabiliyor ve bug oluyor. Evet bu sorunu bende yaşadım, az kalsın ekran kartım bozulacaktı 95 dereceye çıkmıştı fanları devreye girmediği için. MSI da fan ayarın varsa onu sıfırla, ekran kartı driverlarını kaldırıp tekrar yükle. PC'yi yeniden başlat, yine fanlar belli bir sıcaklığa gelince otomatik çalışmıyor ise, Radeon Software'dan performans > ayarlanıyor > ince ayar kontrolleri. Belli sıcaklıklarda fan hızının hangi ayarda çalışacağını ayarla ve kaydet. Ben böyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım. (RX560)

1719297614748.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
MSI Afterburner ile fan ayarı yaptıysan, Radeon Software kartın yazılımı ile çakışabiliyor ve bug oluyor. Evet bu sorunu bende yaşadım, az kalsın ekran kartım bozulacaktı 95 dereceye çıkmıştı fanları devreye girmediği için. MSI da fan ayarın varsa onu sıfırla, ekran kartı driverlarını kaldırıp tekrar yükle. PC'yi yeniden başlat, yine fanlar belli bir sıcaklığa gelince otomatik çalışmıyor ise, Radeon Software'dan Performans > ayarlanıyor > ince ayar kontrolleri. Belli sıcaklıklarda fan hızının hangi ayarda çalışacağını ayarla ve kaydet. Ben böyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım. (RX560)

Eki Görüntüle 2231722

MSI Afterburner'de ayar yok her şey otomatide. AMD Software kontrolden 0 RPM modunu kapattım düzelirse tekrar yazarım.

MSI Afterburner ile fan ayarı yaptıysan, Radeon Software kartın yazılımı ile çakışabiliyor ve bug oluyor. Evet bu sorunu bende yaşadım, az kalsın ekran kartım bozulacaktı 95 dereceye çıkmıştı fanları devreye girmediği için. MSI da fan ayarın varsa onu sıfırla, ekran kartı driverlarını kaldırıp tekrar yükle. PC'yi yeniden başlat, yine fanlar belli bir sıcaklığa gelince otomatik çalışmıyor ise, Radeon Software'dan Performans > ayarlanıyor > ince ayar kontrolleri. Belli sıcaklıklarda fan hızının hangi ayarda çalışacağını ayarla ve kaydet. Ben böyle kullanıyorum bir sorun yaşamadım. (RX560)

Eki Görüntüle 2231722

Ayarları sizin yaptığınız gibi yaptım ancak sistemi her kapatıp açtığımda sıfırlanıyor, nedenini biliyor musunuz?

Son düzenleme:
MSI Afterburner'de ayar yok her şey otomatide. AMD Software kontrolden 0 RPM modunu kapattım düzelirse tekrar yazarım.

Ayarları sizin yaptığınız gibi yaptım ancak sistemi her kapatıp açtığımda sıfırlanıyor, nedenini biliyor musunuz?
Sistemi açtığınızda sıfır rpm ayarından dolayı sıcaklık yükselmediği zaman zaten fanlar dönmez. Hep fanlar dönsün istiyorsan 0 rpm ayarını kapatabilirsin.

Eki Görüntüle 2231722

Bu fan ayarlarını yaptıktan sonra sorunum çözüldü cevap yazan herkese teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı