Sapphire RX 6800 2.el alınır mı?

• Konuyu başlatan SoyluX
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 818
Bütçe
20000
Arkasını dönder vidalara bak gevşeklik aşırı kararma falan olmasın. The Last of Us ve Cyberpunk 2077 gibi VRAM'i yiyen oyunlar oyna FurMark'ta VRAM'den çok ekran kartına yük biniyor. Test ya da oyunlarda çökme, mavi ekran, siyah ekran, titremeler, bozulmalar ve çökme gibi sorunlarla karşılaşırsan alma. Kartın modelinin testlerinde hangi RPM aralıklarında kaç derecede çalışıyor öğren. TechPowerUp ve Reddit gibi sitelerden referans al. Soğutması iyi model kart al. Mining geçmişi varsa ısınabilir bir fikir yürütürsün kart normalde 60 derece internetten baktın. Test ettin 75-80 bandında çalışıyor. Almazsın. Kötü soğutması olan kart alırsan zaten 75-80 derece olacak anlamasıda zor olur.

Arkasını dönder vidalara bak gevşeklik aşırı kararma falan olmasın. The Last of Us ve Cyberpunk 2077 gibi VRAM'i yiyen oyunlar oyna FurMark'ta VRAM'den çok ekran kartına yük biniyor. Test ya da oyunlarda çökme, mavi ekran, siyah ekran, titremeler, bozulmalar ve çökme gibi sorunlarla karşılaşırsan alma. Kartın modelinin testlerinde hangi RPM aralıklarında kaç derecede çalışıyor öğren. TechPowerUp ve Reddit gibi sitelerden referans al. Soğutması iyi model kart al. Mining geçmişi varsa ısınabilir bir fikir yürütürsün kart normalde 60 derece internetten baktın. Test ettin 75-80 bandında çalışıyor. Almazsın. Kötü soğutması olan kart alırsan zaten 75-80 derece olacak anlamasıda zor olur.

Cevap için teşekkürler, fakat kartı elden alacağım sistemim olmadığı için test etme şansım olmayacak ama FurMark 3DMark testleri istedim. Ek olarak sıvı soğutma düşünüyorum kartın değerleri geldiği zaman buradan paylaşırım duruma göre düşünürüm.

3DMark, FurMark vb. testlere sokarak performans ve sıcaklıklarına bakabilirsiniz. Karşılaştırma için YouTube referans alabilirsiniz.

Hocam ekran kartının yılı önemli mi acaba 3 yılı geçmiş sanırsam?

Son düzenleme:
Cevap için teşekkürler, fakat kartı elden alacağım sistemim olmadığı için test etme şansım olmayacak ama FurMark 3DMark testleri istedim. Ek olarak sıvı soğutma düşünüyorum kartın değerleri geldiği zaman buradan paylaşırım duruma göre düşünürüm.

Hocam ekran kartının yılı önemli mi acaba 3 yılı geçmiş sanırsam?
3 yıl fazla gibi, nerede oturuyorsunuz ?

Bende de RX 6800 var boşta, o yüzden sordum.

Bende de RX 6800 var.
O yüzden sordum.

Ulaşabilirsiniz düşünüyorsanız hocam.

3DMark, FurMark vb. testlere sokarak performans ve sıcaklıklarına bakabilirsiniz. Karşılaştırma için YouTube referans alabilirsiniz.

Hocam test sonucu geldi normal mi sizce pek anlamıyorumda.

Durum nasıl hocam?

Dosya Ekleri

• IMG-20240306-WA0000.jpg
    IMG-20240306-WA0000.jpg
    148,6 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20240306-WA0001.jpg
    IMG-20240306-WA0001.jpg
    198,2 KB · Görüntüleme: 28
  • IMG-20240306-WA0001.jpg
    IMG-20240306-WA0001.jpg
    198,2 KB · Görüntüleme: 30
  • IMG-20240306-WA0000.jpg
    IMG-20240306-WA0000.jpg
    148,6 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleme:
Ulaşabilirsiniz düşünüyorsanız hocam.

Hocam test sonucu geldi normal mi sizce pek anlamıyorumda.

Durum nasıl hocam?

FurMark 1 dk yetmez en azından 10 dk olmalı. 1 dk da sağlıklı bir sonuç elde edilebileceğini düşünmüyorum. Bir de FurMark esnasında FPS değerlerini çeksin minimum, AVG ve Max değerleri atması gerek. Arada çok fark varsa yorulmuş olabilir. Mesela minimum 160 ortalama 213 Max 235 iyi değil. Bir de OCCT testi iste hata verirse problem var demektir.

Alınır efsane bir ekran kartı bende 4 5 ay önce aldım. RTX 4070'i bazı yerlerde geçiyor. Frame Generation AMD kartlara da geldi Starfield da açtığım zaman 2K Yüksek ayarlarda 80 90 FPS alıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı