Sapphire RX 9070XT Nitro+ fanlarından biri çalışmıyor

Emircan60TR

Kilopat
Daha fazla  
Hocalarım, 22 Mart günü Sapphire RX 9070XT Nitro+ modeli elime ulaştı. Yaklaşık 2 haftadır kullanıyorum; sıcaklıkları 50-60 derecelerde geziniyordu. Bugün bilgisayarı açıp oyun oynamak istedim. Oyunda fanların %100 bir şekilde çalıştığını gördüm; normalde sessiz bir şekilde çalışıyordu. Sonrasında fanları sessize çektiğimde ekran kartı sıcaklığı bir anda 90 dereceyi geçiyordu. Fanları kontrol ettiğimde 3. fan arıza verip 0 RPM gösteriyordu; hâlâ da çalışmıyor. Ürünü Hepsiburada'dan aldım; yaklaşık 15 gün oldu. Sizce ürünü servise alırlar mı ya da değişim yapılır mı?

Son durum hakkında bilgi vereyim. Hepsiburada üzerinden servise gönderseniz bile ürününüzün mutlaka seri numarasını kaydetmeyi unutmayın. 10.04.2025 tarihinde servise teslim edilen ürünüm, 5-6 gündür Hepsiburada üzerinden kontrol ettiğimde "ürününüz servis tarafından onaylanma sürecindedir" diyip hiçbir şekilde bilgi girişi yapılmamıştı. Ben de ürünümü göndermeden önce iyi ki seri numarasını almıştım. Endeks Bilişim üzerinden servis durumunu kontrol ettiğimde ise çözümün değişim olarak kabul edildiği, 15.04.2025 tarihinde kargoya sevk edildiği yazıyordu. 16.04.2025'te tarafıma ulaştı. Şimdi soranlar olur, "Endeks Bilişim'e neden kendin götürmedin?" diye. Hepsiburada başından bana şöyle dediği için götürmedim: "Siz götürdüğünüz takdirde hiçbir şekilde Hepsiburada sorumluluk almaz. Ürün yol esnasında darbe vs. bir şey olduğu zaman siz uğraşırsınız." dendi. Ben de ona istinaden Hepsiburada'ya verdim. Sonuçta ürün tedarikçisi ve satıcısı o. Haklı olarak benim uğraşmama gerek yok diye düşünürken Hepsiburada'nın bu sorumsuz işçiliği ile karşılaştım. Maalesef servis takipleri berbat. Ben arayıp söylemesem ürünümün bana ulaştığını Allah bilir, aynı ürünü 2. kez yollarlar. Endeks Bilişim ve Hepsiburada'nın birbirinden haberi yok. Hepsiburada üzerinden ürün alırken 2-3 defa düşünmek lazım. Şu anlık kartta bir sıkıntı yok, bakalım umarım aynı sorun mükerrer etmez. Şimdiden herkese iyi forumlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı