Sapphire RX580 Pulse 83 derece normal mi?

StjeR

Hectopat
Evet arkadaşlar merhaba, iki sorum olacak fakat ondan önce sistem durumu ile alakalı bilgileri vereyim. Sapphire RX580 8GB OC Ekran kartım var, malesef benim sakarlığım sonucu fanlarından bir tanesi kırıldı. Şu an en çok ısındığı oyun PUBG ve 83 Dereceleri gördüm en yüksek, muhtemelen ekran kartı otomatik olarak frekans düşürüyor. Şimdi sorularımı yazayım;

1- Tek fan çalışması sıcaklık yüksek olmasa bile ekran kartına bir zarar verebilir mi? Sonuç olarak soğutma bloğunun bir kısmı soğumuyor.

2- 83 Derece tek fan için normal midir? Bu ekran kartı için uygun fan linki atabilir misiniz?

Fan hızı kaç?

Garip 2 fan harıl harıl çalışırken stokta 77 dereceyi görüyorum seninki normal tek fanla çalışması için tasarlanmadı kesinlikle bir fan takmanız lazım.

Ekran kartını uzun süredir kullanıyorsanız termal macununu yenileyebilirsiniz. Ayrıca undervolt işlemi yaparak da sıcaklık değerini düşürebilirsiniz.

Ekran kartını uzun süredir kullanıyorsanız termal macununu yenileyebilirsiniz. Ayrıca undervolt işlemi yaparak da sıcaklık değerini düşürebilirsiniz.
Termal macunu yenileyeli 1-2 ay anca olmuştur.
Garip 2 fan harıl harıl çalışırken stokta 77 dereceyi görüyorum seninki normal tek fanla çalışması için tasarlanmadı kesinlikle bir fan takmanız lazım.
Bu uyar mı?

Termal macunu yenileyeli 1-2 ay anca olmuştur.
O zaman tek fan olduğu için soğutma sistemi tam olarak çalışmadığından sıcaklık değeri yükselecektir. Dediğim gibi undervolt işlemi yaparsanız sıcaklığı düşürebilirsiniz. Fan alınca da tekrardan ayarlamalar yapabilirsiniz undervolt konusunda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…