Sapphire RX580 Pulse alınır mı ?

Yurt dışında genelde hep Sapphire modeli tavsiye edilir sizler niye tavsiye etmiyorsunuz ?

Yukarda yazılanlara doğruymuş gibi kulak asma. Sapphire AMD için yılların üreticisi, iş ortağı. İnsanlar adını daha çok duyduğu markaya para vermeyi seviyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Nitro+ serisinden AAA oyunlarda 3-4 FPS aşağı ya alır ya almaz. Soğutma konusunda da aynı şey geçerli. Rahatlıkla alabilirsin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ömürleri nasıl kısa oluyor ? Yani bunun sebebi nedir ? Hepsi AMD'den almıyor mu çipleri ?
Başlıca nedeni GPU soğutma konusunda diğer markalara oranla daha düşük performansı var. XFX daha düşük fiyata rağmen Saphire'den daha iyidir.

Ben inno3D öneriyorum. Türkiye'de bulamayabilirsiniz. Gigabyte da çok başarılıdır.
Ayrıca AMD'nin işlemcilerini de ekran kartlarını da tavsiye etmem. Alıcaksanız Nvidia alınız. Şimdi bana kızacaklar olabilir, anlayın artık AMD her açıdan yetersiz. RYZEN yaptılar Intel Coffe Lake işlemcileri oyun performansında da productivityde de önde. Ekran kartlarında ise VEGA VEGA VEGA diye millet tabiri caizse kudurdu 1080 Ti'ya yaklaşamadıği gibi 1070'la anca yarışabilecek bir kart yaptılar yazık günah arada neredeyse 1 yıl fark var, Vega 64'le 1080 Ti arasında. Ek olarak Crimson yazılımı tamamen ÇÖP, Catalyst varken Crimson çok yetersiz ilerici olacağım diye yani arayüzü modern yapacağım diye stabiliteden çok ödün vermişler. He bir de ReLive saçmalığı var kaç kere video çekmeyi denediğim sürekli hata veren gereksiz uygulama.

Konuda bahsettiğimiz kart VEGA değil, RX 580. RX 580\480 serisi kartlar hem fiyat hem de performans olarak çok başarılı kartlar oldular. Madencilik furyası başlamasa GTX 1060 çok geride kalırdı bu yarışta. En tepedeki kartın Nvidia olması giriş ve orta seviyedeki rekabette çok da önemli değil.

Yazılım ve sürücüler olarak da başınıza ne geldi bilmiyorum ama AMD'nin yeni yazılım ve sürücüleri gayet stabil ve iyi. @Fovane

Başlıca nedeni GPU soğutma konusunda diğer markalara oranla daha düşük performansı var.
Hadi ya kaç dereceymiş o fark?
Ekran kartında evet Vega serisi tam bir hayal kırıklığı ama işlemci konusuna gelince kusura bakmada yanlış yönlendiriyorsun.
Ek olarak Crimson yazılımı tamamen çöp.
Asıl sorunlu olan Catalyst. Bunu deneyerek söylüyorum.
He bide ReLive saçmalığı var kaç kere video çekmeyi denediğim sürekli hata veren gereksiz uygulama.
Bence o senin beceriksizliğin ben gayet güzel rahat video çekiyorum.

Bakın konuda bahsedilen kart VEGA değil farkındayım ben örnekleme yaparak sonuca ulaştırmak istedim arkadaşı ve yol yakınken Nvdia almasını tavsiye ettim. Ayrıca RX580 gibi bir kart en nihayetinde GTX 1060 dan daha performanslı olmalı, neden? arada 1 yıl released farkı var yani yıl ilerledikçe teknoloji de geliştirilir. Ne yazık ki performanslı falan da değil GTX 1060 RX580'den %4 daha performanslı aradaki yıl farkına rağmen. Madencilik benim alanım değil, entepedeki kart Nvidia olduğu gibi orta seviyedeki kartlarda da Nvidia önde az önce söylediğim gibi inanmıyorsanız Game Debate, GPU userbechmark veya Youtube'da yapılan testleri ve karşılaştırmaları izleyebilirsiniz. Yaklaşık 5 gün uyku uyumadan bu araştırmaları yaptım ona göre konuşuyorum. Ayrıca AMD'nin yeni yazılım ve sürücüleri iyi falan da değil, kullandım da biliyorum.
Beceriksizliğim mi ? Kusura bakma da ağzını topla. Sen çekiyorsun diye herkes çekecek diye bir kaide yok. Sorun Catalyst'de falan da değil AMD kendini bu konuda gerçekten ama gerçekten bozdu, aynı Windows 7 vs Windows 10 gibi bir durum söz konusu. Modern olacağım derken stabiliteden ödün verdiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…