Sapphire RX590 NITRO+ SE Çekirdek Hızı Sorunu

Ayni sorun bendede var cs go ve gta 5 de kapanma yapmıyordu ama BF 5 ve forza horizone 4 de kapanıp duruyordu hata vermiyordu temel frekans hızını 1560 dan 1500 düşürdüm ve 8 saat aralıksız oynasam bile artık kapanmıyor ama benimde 1 gün sonra sıfırlanıyor tekrar hızı düşürüyorum onun nedenini bulamadım.
Hızı düşürdükten sonra nedense 7 ila 15 fps artışı gördüm ama güç tüketimi veya sıcaklıkta değişiklik olmadı bende

Aslında benim kapanmaktan ziyade CS:GO hiç hata vermeden masaüstüne atıyordu, ekran geldiğinde ise masaüstü gözüküyor ama oyundaymışım gibi sesler geliyordu fakat oyuna giremiyordum tekrar. Arkadaşın dediğini uygular mısınız müsaitseniz ufak bir miktar overclock yapıp deneyin bakalım ne sonuç verecek.

Bende zaten 20.1.2 driver sürümü yüklü ve rx590 S.E fabrika çıkışlı overclocklu oluyor zaten. Bendede pc kapanmıyordu oyun siyah ekrana dönüp masaüstüne atıyordu.
Bende her oyunda yapmıyor şuana kadar sadece BF5 ve forzada yaptı bf 1 gta5 gibi oyunlarda yapmamıyor. frekans 1500 düşürdüğümden beri hiçbirinde yapmıyor artık

Forza Horizon 4'te bende de masaüstüne atıyor. Genel grafik ayarlarından Standart'ı seçin. Ve gelişmiş ayarlarda ki mozaik döşeme modunu uygulama ayarlarını kullan olarak işaretleyin.

Temel frekans düşürünce fps bile arttı oyundanda atmam sorunu yaşamıyorum ama ne olur ne olmaz dediğinizide yaparım

Aynı sorunu yaşıyordum. Benim direkt olarak monitör kapanıyor kasa çalışır vaziyette kalıyordu ve reset atmadan görüntü gelmiyordu. Garantiye gönderdim yenisiyle değiştirdiler, yeni gelen kart eskisine göre çok daha kötü durumdaydı, tekrar gönderdim kartı. 1 aydır bu durumla uğraşıyorum, bakalım daha kaç ay kargo şubesine git gel yapacağız. 100 TL daha yatırmam durumunda Galax GTX 1660 Super ile değişim yapılmasını istedim, bakalım ne karar verecekler. Eziyet çekiyoruz bu Sapphire RX590 Nitro S.E yüzünden.. Kesinlikle kimseye önermiyorum.

SE modeli sorunlu hocam. Klasik sürüm sorunsuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…